Ο έλεγχος του Μητσοτάκη στο υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού: Έπαινος στη Μενδώνη, κάτω από τη βάση στον Αυγενάκη

Must Read

Να παρακάμψει τα ζητήματα που προέκυψαν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πλέκοντας το εγκώμιο της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και… επιφυλασσόμενος για το σύνολο του έργου του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Εχει γίνει ουσιαστική δουλειά στο υπουργείο, γιατί είχαμε πει εξαρχής ότι σκοπός μας δεν είναι μόνο τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού, υπενθύμισε ότι ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις είχε τονιστεί ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από μία τελείως διαφορετική ματιά, βλέποντας τον πολιτισμό και ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο. Και εξέφρασε την πίστη του ότι πολλές από τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αναγέννηση του Αρχαιολογικού Μουσείου, στην αξιοποίηση του Τατοΐου αλλά και στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σαφώς λιγότερα ήταν όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον τομέα του αθλητισμού, όπου επέλεξε να δώσει βάρος στους… Ολυμπιακούς Αγώνες και στον μαζικό, ερασιτεχνικό αθλητισμό. Εκεί, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται να γίνουν ακόμη περισσότερα το 2020.

Δείτε επίσης: Χρυσοχοϊδης: «Διάλεξαν λάθος χώρα να εγκληματούν… Τα Εξάρχεια θα καθαρίσουν μέχρι τέλος Μαρτίου!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This