Πέρασε από τη Βουλή με γκρίνια το νέο «ασφαλιστικό»

Must Read

Νόμος του κράτους είναι και επίσημα πλέον οι αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο πέρασε με γκρίνια.

Δεκτό και επί του συνόλου έγινε, μετά την ψήφισή του επί της αρχής, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α.)».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για την αρχή του νομοσχεδίου, και επί συνόλου 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά 128 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Τέλος, στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 47, για την κατάργηση της «13ης σύνταξης», επί 286 παρόντων βουλευτών, υπέρ ψήφισαν επίσης 158 βουλευτές, και κατά 128 βουλευτές.

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τέταρτο μνημόνιο, χωρίς τρόικα, επισημαίνοντας ότι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα χάνουν και ευνοούνται μόνο τα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα. «Κόβετε συντάξεις χωρίς μνημόνια, αλλά από ιδεολογία», υποστήριξε, προσθέτοντας πως συνολικά 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα δουν μια ολόκληρη σύνταξη «να κάνει φτερά».

Αυξήσεις θα δουν μόνο όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με μέσο μισθό 3.500 ευρώ υποστήριξε: «Λίγα μεγαλοστελέχη πολυεθνικών, τραπεζών και ίσως κάποια από τα golden boys που φτιάχνετε στους δημόσιους οργανισμούς. Γι’ αυτούς νομοθετείτε σήμερα».

Η Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε ότι μειώνονται κατά περίπου 15% οι συντάξεις, ενώ ενισχύεται ο ιδιωτικός χαρακτήρας της ασφάλισης. Κάλεσε δε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να κάνει δεκτή την τροπολογία του ΚΙΝΑΛ, μεταξύ άλλων, για την επαναχορήγηση της 13 σύνταξης.

Δείτε επίσης: Ο Τσοβόλας καταγγέλλει πολιτική δίωξη εις βάρος του Παπαγγελόπουλου

«Μειώνετε την συνταξιοδοτική δαπάνη κατά πάνω από ενα δισ. ευρώ», κατήγγειλε από το βήμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που έκανε λόγο για συνολικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.

Για να λυθεί το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστούν πολλά προβλήματα, όπως «δημογραφικό, ανεργία, γήρανση» σημείωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος, που έψεξε την κυβέρνηση επειδή υποσχέθηκε σύνταξη στους Βορειοηπειρώτες που την δικαιούνται και τώρα «το τρενάρει».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο που θα διορθώνει τα λάθος εκκαθαριστικά φόρου για αναδρομικά που πήραν οι συνταξιούχοι το 2014, εξηγώντας πως με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες διασφαλίζεται ότι  μέχρι να έρθουν οι νέες διατάξεις, «οι φορολογούμενοι αυτοί δεν θα πληρώσουν τίποτα μέχρι και το τέλος Μαΐου 2020».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This