Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

Δένδιας στην Ε.Ε.: «Η μετακίνηση μεταναστών στα σύνορά μας αποδεδειγμένα οργανώθηκε από την Τουρκία»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μήνυμα προς κάθε αποδέκτη έστειλε μέσω του έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, διαμηνύοντας άμα τη αφίξει του ότι η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου.

«Θα συζητήσουμε σήμερα, μεταξύ άλλων, την κατάσταση που εξελίσσεται στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδος με την Τουρκία. Αντιμετωπίζουμε μία μαζική μετακίνηση μεταναστών προς τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Δένδιας, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μετανάστες, οι οποίοι διαβιούν στην Τουρκία εδώ και χρόνια».

«Έχουμε ξεκάθαρες αποδείξεις ότι η πληθυσμιακή αυτή μετακίνηση έχει δημιουργηθεί και ενορχηστρωθεί από την Τουρκία. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, στο Ζάγκρεμπ βρίσκεται -από την Τετάρτη- και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος συμμετείχε σε άτυπη σύσκεψη των υπουργών Αμύνης της Ε.Ε., όπου παρουσίασε τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν με απόφαση του ΚΥΣΕΑ.

Επισήμανε δε την υποχρέωση της Ε.Ε. να επιδείξει έμπρακτη και ουσιαστική αλληλεγγύη και να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε ένα πρόβλημα διεθνές που μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή κρίση εντός των συνόρων της.

Δείτε επίσης: Ένταση με το… καλημέρα στον Έβρο! Τούρκοι μας «βομβαρδίζουν» με δακρυγόνα (video)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης