Ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα, «Η Άνοδος…η πτώση…το αύριο… ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ – Το χρονικό 2012-2024», επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «σε μια εποχή που διαστρέφονται συστηματικά αξίες, αλήθειες, ιστορικά γεγονότα και τείνει να επικρατήσει για άλλη μια φορά στην πατρίδα μας το ψέμα ως αυταπόδεικτη αλήθεια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος παρευρέθηκε στην παρουσίαση του συγκεκριμένου βιβλίου στο Αμφιθέατρο «Μιχάλης Κακογιάννης» και το προλόγισε κιόλας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, γράφοντας μεταξύ άλλων:
«Γιατί γίνονται πλέον κάθε μέρα όλο και πιο ορατά τα βράχια προς τα οποία η πατρίδα οδηγείται από το σημερινό καθεστώς. Βράχια οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, αξιακά. Κι αυτό στις σημερινές συνθήκες, που βλέπουμε να μετακινούνται βίαια οι τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας γεωστρατηγικής, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία στη χώρα, για τη θέση της στον κόσμο, ακόμα και για την ακεραιότητά της».
- Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:
«Σε μια εποχή που διαστρέφονται συστηματικά αξίες, αλήθειες, ιστορικά γεγονότα και τείνει να επικρατήσει για άλλη μια φορά στην πατρίδα μας το ψέμα ως αυταπόδεικτη αλήθεια, ιδιαίτερα όσον αφορά στο συγκλονιστικό 2015, τέτοιου είδους απόπειρες κόντρα στο ρεύμα είναι πολύτιμες.
Γιατί επιχειρούν να απαντήσουν με τον δικό τους νηφάλιο και πειστικό τρόπο και με την αλήθεια των γεγονότων στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας. Επιχείρηση […] που έχει να κάνει με την εξασφάλιση, με άλλα λόγια, του μονοπωλίου της εξουσίας από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν ταχθεί να υπηρετούν τα μεγάλα και συχνά άνομα συμφέροντα και να κατευθύνουν την Ελλάδα με τον αυτόματο πιλότο του γνωστού μοντέλου: τα πολλά έως όλα στους λίγους και τα λίγα έως τίποτε στους πολλούς. Να την κατευθύνουν όμως πού; Αυτό το ερώτημα απασχολεί όλο και πιο έντονα, όλο και πιο πολλούς.
Γιατί γίνονται πλέον κάθε μέρα όλο και πιο ορατά τα βράχια προς τα οποία η πατρίδα οδηγείται από το σημερινό καθεστώς. Βράχια οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, αξιακά. Κι αυτό στις σημερινές συνθήκες, που βλέπουμε να μετακινούνται βίαια οι τεκτονικές πλάκες της παγκόσμιας γεωστρατηγικής, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους, όχι μόνο για την οικονομία αλλά και για τη δημοκρατία στη χώρα, για τη θέση της στον κόσμο, ακόμα και για την ακεραιότητά της».
Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου του Γιάννη Μπαλάφα, «Η ΑΝΟΔΟΣ… Η ΠΤΩΣΗ… ΤΟ ΑΥΡΙΟ… ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 2012 – 2024».
«Σε μια εποχή που διαστρέφονται συστηματικά αξίες, αλήθειες, ιστορικά γεγονότα και τείνει
να επικρατήσει για άλλη μια φορά στην πατρίδα μας το ψέμα ως αυταπόδεικτη αλήθεια,
ιδιαίτερα όσον αφορά στο συγκλονιστικό 2015, τέτοιου είδους απόπειρες κόντρα στο ρεύμα
είναι πολύτιμες.… pic.twitter.com/nkY0yHxGtV— Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) March 18, 2025
Βγήκαμε εμείς Κα Καλογεροπούλου τον Δεκέμβριο πέρυσι και καταγγείλαμε ότι “εδώ φουσκώνουν τα ελλείμματα” και μας είπε ο κος Ρεν ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται “αλα καρτ στατιστιτιστικά”.
Εμεις θέλαμε να συστήσουμε εξεταστική για το έλλειμμα και για το χρέος που ήταν και δόλια και άδικα, αλλα επενέβη τότε ο κος Γιούνκερ και ας είπε ότι μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του άλλου προδότη του ΠανοΚαμμένου που κι εκείνος ήθελε να συστήσει εξεταστική, αλλά με τη συμφωνία να κρατάμε το στόμα μας κλειστό και δυστυχώς για την πατριδάρα μας δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς.
Τα είπες καθαρά και ξαστερα.
Αυτό το @ρχίδι μας κατέστρεψε. Αυτός ο προδότης, ο Τουρκόσπορος.
Καλέ;;;!!! Προσέχτε τι ανεβάζετε!!!! Από σκελετούς σε σκελετούς….μπ… έχουμε γίνει βρυκολακες!!!μέχρι να συνέλθουμε από τα Σόδομα της εθνικής πινακοθήκης μας πάτε σε άλλα….χμπ!!!
Βαθιά δυστυχισμένος άνθρωπος του οποίου ο ψυχικός και νοητικός κόσμος είναι πανομοιότυπος με τα τερατουργήματα της εθνικής πινακοθήκης για τα οποία γίνεται λόγος τελευταία.
✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ✰
Εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο προδότης. Ο γιος του εργολάβου της χούντας. Θα έπρεπε να ντρέπεται ο καραγκιόζης.
ΟΛΕΤΗΡΑ!ΕΦΙΑΛΤΗ!
Ω! Ελλάς ηρώων χώρα τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα!
Ζηκο;Πες αλεύρι!Η Ζωή σε γυρεύει!!
Τι θλιβερό και άθλιο ανθρωπάκι Θεέ μου!
Τι έγινε;Τον έστειλαν από το Χάρβαρντ για διακοπές;Να βάλει πλάτη, εν ανάγκη να υπογράψει κιόλας (πού ξέρεις;)και τις Πρέσπες του Αιγαίου;;;!!!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΏ!!! Μαύρο!Κατράνι!Η τιμωρία σου στο 3%!!!Και στην ανυποληψία!!
Σιχαμερός!Αναγούλα! Φρίκη!
Βρε βρε μίλησε και ο αγράμματος καταληψιας.
Ευτυχώς τώρα που έχουμε εναν “παραμορφωμενο” ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΜΕΙΟΔΟΤΗ” Ο Κουλης ειναι μια τριχα από τα παπαρια του Τσίπρα. Σκάσε βρωμιαρη και υποστήριξε τον κλεφτη. Όλοι όσοι είναι σαν τον Κουλη, τον υποστηρίζουν. Βουλώστε το πατοτρυπες..
Άι στα διάλο ρε Απογονε των ναζί των Σκοπίων και της Στάζι…και των Βουλγαροκομητατζηδων.Αι στα διάλο ανθελληνα του Τίτο…αποβρασμα
ξυπνησε το παιδι!!!