Σάββατο 19/6/2021

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Τσίπρα – Ενημερώνει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τον οποίον και ενημερώθηκε για τα νέα προληπτικά μέτρα που επρόκειτο να ανακοινώσει η κυβέρνηση, για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κατά τη συνομιλία, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη ανάληψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ και ζήτησε να τον ενημερώσει για τα αποθέματα προληπτικού υλικού προφύλαξης, για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ.

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης αυτής περιπέτειας στηρίζει τις προτάσεις της επιστημονικής κοινότητας για την καταπολέμηση του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Δίνουμε τη δύσκολη μάχη όλοι και όλες μαζί, με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και όπλο μας την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο λαός μας ξέρει να δίνει μάχες και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τις κερδίζει.

Πέρα, όμως, από την απαραίτητη ατομική ευθύνη, τον πρώτο λόγο έχει η οργανωμένη πολιτεία και η κυβέρνηση που οφείλει, δίχως καμία άλλη ολιγωρία, να στηρίξει αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα υγείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του κορονοϊού. Εδώ δεν χωρούν ρητορικές διαβεβαιώσεις και αόριστες εξαγγελίες, αλλά συγκεκριμένες πράξεις που θα θωρακίσουν σήμερα κιόλας το Εθνικό Σύστημα Υγείας, εκεί που χτυπά η καρδιά και η ψυχή της ελληνικής κοινωνίας αυτή τη δύσκολη στιγμή»

Συνομιλία υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες και με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ενώ ακολούθησε ενημέρωση και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε πως: «στηρίζει κάθε μέτρο που συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Διαβάστε επίσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας! Ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί – Ολόκληρο το διάγγελμα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ