Ο Μητσοτάκης έστειλε «ραβασάκι» σε Μέρκελ και Μακρόν για τα… τερτίπια των Τούρκων

Must Read

Στην αποκάλυψη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Mετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος από το βήμα της Βουλής.

Η επιστολή, όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, εστάλη στις 16 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, περιέγραφε στην επιστολή τι συμβαίνει στα σύνορά μας, τα οποία υπενθύμισε πως είναι και ευρωπαϊκά, με τους εκβιασμούς της Τουρκίας που επιχειρεί να στείλει μαζικά μετανάστες.

Δείτε επίσης: Τα «άκουσαν» οι υπουργοί για τις κυριακάτικες βόλτες των πολιτών στα… super market!

Συγκεκριμένα, «περιελάμβανε και τη διάσταση της παραβίασης βασικών διατάξεων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου με τη χρήση ανθρώπων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών», καθώς και τις ελληνικές προτάσεις που αφορούν τρεις τομείς:
«Την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex, τον μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε στην περίπτωση της Τουρκίας να είναι αντιστρόφως ανάλογος με τη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, δηλαδή όσο περισσότερους στέλνουν τόσο να μειώνονται τα χρήματα, και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο, ώστε να επιστρέφονται και όσοι έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα».

Στο μεταξύ, ακόμα μία βάρκα γεμάτη με πρόσφυγες και μετανάστες -η τέταρτη, κατά σειρά, από το πρωί της Κυριακής- έφτασε τη Δευτέρα στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια. Εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας να πλέει στη θαλάσσια περιοχή του Γαβαθά στη βορειοδυτική Λέσβο και σε αυτήν επέβαιναν 56 άνδρες, γυναίκες και παιδιά, και συγκεκριμένα 50 από το Αφγανιστάν και έξι από την Υποσαχάρια Αφρική. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες χρειάστηκε να διασωθούν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, η βάρκα έμπαζε νερά και είχε αρχίσει να βυθίζεται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This