Ως καταλύτης για επενδυτικές κινήσεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο λειτούργησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι. Επενδύσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προτού χαθούν 57 ανθρώπινες ζωές στα Τέμπη.
Η συνάντηση των δύο ηγετών στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας ανέδειξε την καθυστέρηση της ελληνικής πολιτείας σε κρίσιμους τομείς. Ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε να εγκαινιάζει επενδύσεις που όφειλε να έχει προωθήσει χρόνια πριν, επικαλούμενος την εθνική τραγωδία.
Η παρουσία της Μελόνι λειτούργησε ως καταλύτης, αναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, λες και πρόκειται για κάποιο εξαιρετικό επίτευγμα και όχι για στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στους Έλληνες πολίτες.
Αναφερόμενος στη συμφωνία για το σιδηροδρομικό δίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για επανεκκίνηση της σχέσης με την Ιταλία: «Μια σχέση που δοκιμάστηκε, υπό τη σκιά μιας μεγάλης τραγωδίας, της τραγωδίας των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας». «Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των υπουργείων Μεταφορών είναι πολύ σημαντική, διότι η Ελλάδα καλείται να επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια στο δίκτυο και η Ιταλία αντιστοίχως 360 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουμε καινούργια τρένα και αμαξοστάσια» δήλωσε ο Μητσοτάκης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «δεν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε χωρίς την προσωπική στήριξη της Ιταλίδας πρωθυπουργού και την ευχαριστώ προσωπικά».
Περεταίρω, ανέφερε πως οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τις οικονομικές σχέσεις και το διμερές εμπόριο. «Μπορούμε να επιτύχουμε περισσότερα, να προσελκύσουμε περισσότερες ιταλικές επενδύσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Για το μεταναστευτικό
Επίσης είπε πως μιλήσανε για τη Συρία και τη Λιβύη, επισημαίνοντας πως «η Ελλάδα στο Μεταναστευτικό βρήκε τον πιο δυνατό της σύμμαχο» και εξήγησε: «Πλέον δεν μιλάμε για εσωτερική ανακατανομή προσφύγων αλλά για προστασία των συνόρων μας και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων των διακινητών, να ενισχύσουμε τις πολιτικές των επιστροφών και να αναδιατάξουμε την πολιτική υποδοχής νόμιμων μεταναστών».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι «υποστηρίζουμε άνευ όρων εκεχειρία 30 ημερών».
Επίσης ανέφερε πως συμφωνήσανε πως πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή άμυνα και η ελληνοϊταλική αμυντική συνεργασία, λέγοντας ότι «σε αυτόν τον τομέα μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα πράγματα».
«Τέλος, συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ είναι αναγκαία και απαραίτητα για να φθάσουμε σε μία εμπορική συμφωνία αμοιβαία και επωφελή. Πρέπει να αποφύγουμε έναν εμπορικό πόλεμο, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να κρατήσουμε τη Δύση ενωμένη έναντι των προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας» προσέθεσε ο πρωθυπουργός.
Νομιζω το σωστο ειναι να κανουμε τον σιδηροδρομο ασφαλες , και μετα να κοιταξουμε για τρενα .Ολο αναποδα τα κανουμε , και που να τα βαλεις τα τρενα μια γραμμη εχουμε Αθηνα – θεσσαλονικη και ποσοι ταξιδευουν ?
Καινούργια ή παλιά τραίνα αν είναι στην ίδια γραμμή πάλι θα τρακάρουν ρε κοπρίτες….
Φτιάξτε πρώτα τις ασφαλιστικές δικλείδες, εκπαιδεύστε τους υπαλλήλους,
φυλάξτε τις γραμμές από τους γύφτους με συνεχή επιτήρηση (drones τα λένε) και μετά
αγοράζετε τραίνα .
Για το μετρό Θεσσαλονίκης που ήταν 2 συρμοί στην ίδια γραμμή και ο κόσμος
αναγκάστηκε πάνω στις γραμμές να αλλάξει τραίνο …δεν μιλάτε ξεφτίλες.
Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΡΕ ΖΩΑ (SAFETY FIRST)
Κύριοι του newsbreak αν είναι να κάνετε 5 ώρες να εγκρίνετε τα σχόλια τότε κλείστε τα. Είναι άσκοπο.
Δείτε στιλ η Μελόνι, το πέτο, τα μανίκια από το πουκάμισο πόσο στιλάτη Ιταλίδα γαρ. Και μετά βλέπεις τον κλαρινογαμπρό να μοστράρει το ρολόι