Αυτοί που δεν βρήκαν ούτε την… ψήφο τους (video)

Must Read

Στην κάθε εκλογική αναμέτρηση οι «μονομάχοι» της πρώτης γραμμής πάντα κερδίζουν τα φώτα της δημοσιότητας! Όπως ακριβώς γίνεται και στο ποδόσφαιρο όπου οι φίλαθλοι και οι οπαδοί ενδιαφέρονται (σχεδόν) μόνο για τα λεγόμενα «ντέρμπι των αιωνίων».

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που οι ουραγοί κάνουν την έκπληξη, είτε θετικά είτε αρνητικά! Ας μιλήσουμε όμως για εκλογές πηγαίνοντας στο μακρινό 2004 όπου «λεφτά υπήρχαν» αλλά και πολλά, μα πάρα πολλά κόμματα…

Η «Χριστοπιστία» ήταν το κόμμα που κέρδισε τις εντυπώσεις… Αν και το 1999 κατάφερε να πάρει 2153 ψήφους, όλοι θα θυμούνται το 2004 που αν και είχε υποψήφιους σε 13 περιφέρεις πήρε μόλις 95 ψήφους και επάξια βρέθηκε στην τελευταία θέση! Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει τις προεκλογικές αφίσες οι οποίες ακροβατούσαν μεταξύ «Χριστοπιστίας» και ταινίας θρίλερ της δεκαετίας του ’60.

Το «δεν θα ψηφίσω ούτε τον εαυτό μου» το πέτυχε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 το «Ν. Κόμμα Σωτηρίας – Χριστιανική Δημοκρατία» που δεν πήρε ούτε μία ψήφο νικώντας την «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» και την «Δημοκρατική Παγκόσμια Ελλάς» που πήραν 5 και 10 ψήφους αντίστοιχα.

Η μεγάλη έκπληξη τον Οκτώβριο του 2009 ήταν ότι η «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε… δριμύτερη! Άλλη έκπληξη ήταν αυτή τριών κομμάτων (της «Περιφερειακής Αστικής Ανάπτυξης», των «Φίλων του Ανθρώπου» και της «Παλαιάς Δημοκρατίας») τα οποία κατάφεραν το ακατόρθωτο: Πήραν τόσες λίγες ψήφους που είναι αμφίβολο εάν ψήφισαν ακόμα τον εαυτό τους!

Για την Ιστορία να πούμε ότι το κόμμα «Παλαιά Δημοκρατία» πήρε 3 ψήφους και η «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» και «Φίλοι του Ανθρώπου» από 8!

Οι εκλογές του Ιουνίου 2012 είχαν απ’ όλα: Ευφάνταστες αφίσες και μάχη για το ποιος θα βγει… τελευταίος! Και αυτό διότι Δημοσθένης Βεργής με το κόμμα του «Έλληνες Οικολόγοι» και «Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη» μετά από ένα ντέρμπι κατάφεραν να «κερδίσουν» τις δύο τελευταίες θέσεις με νικητή τον Δημοσθένη Βεργή, ο οποίος απασχολούσε συχνά πυκνά τα ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ με τις στιλιστικές (και όχι μόνο) επιλογές του.

Ένας άλλος διάσημος των ίδιων εκλογών ήταν ο Ιπποκράτης Σαββούρας. Σύμβολο αντίστασης, εκλέχτηκε με τα… τσαρούχια με τη ΝΔ στις εκλογές του ’74. Λίγο αργότερα ήρθε η διαγραφή του, αφού βρέθηκαν κάποια όπλα στην κατοχή του. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η «πτώση» και έτσι το 2012 το κόμμα του «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης» κατάφερε να πιάσει το 0,00%

Και κλείνουμε με τις εκλογές του 2015 όπου το κόμμα «Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Οχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ)» του Μιλτιάδη Τζαλαζίδη έκλεψε τις εντυπώσεις τόσο με τον τεράστιο τίτλο του όσο και με τον εμπνευστή του, ο οποίος άφησε άφωνους τους τηλεθεατές με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του! Παρόλα αυτά δεν έπεισε τους ψηφοφόρους και «κέρδισε» την τελευταία θέση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This