Ο Παύλος Μαρινάκης διέψευσε την Πέμπτη την δήλωση του Κύπριου προέδρου για την ηλεκτρική διασύνδεση. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε χθες πως είναι υπό έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα!
Ερωτηθείς για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την έρευνα που διενεργεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει καμία -οποιαδήποτε όχληση έστω– της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σχετικά με το GSI. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω. Προφανώς η ενημέρωση αυτή προήλθε κατόπιν επικοινωνιών μεταξύ των υπηρεσιών».
Ο Παύλος Μαρινάκης σχολίασε και τις δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών για την συνέχιση ή μη του έργου και την πόντιση του καλωδίου.
«Οι δηλώσεις του κ. Κεραυνού δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για την οικονομική βιωσιμότητα του έργου, την χρηματοδότησή του και το κόστος» είπε και συνέχισε:
«Έχει πει ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας την επιθυμία της Ελλάδας να προχωρήσει ένα πολύ σημαντικό έργο καίριας σημασίας, ότι μια πολύ σημαντική διάσταση αυτού του έργου είναι και η οικονομική διάσταση, ο επιμερισμός δηλαδή του κόστους. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ή προτείνει το έργο αυτό να πληρωθεί μόνο από τον Έλληνα φορολογούμενο. Άρα, αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε:
«Από κει και πέρα, δεν έχουν τεθεί υπόψη οι μελέτες βιωσιμότητας στις οποίες αναφέρθηκε ο Κύπριος υπουργός.
Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Είναι προφανές ότι με την Κύπρο μάς συνδέουν στενότατοι δεσμοί και υποστηρίζουμε τις κυπριακές θέσεις για τα μεγάλα εθνικά. Οι κυπριακές θέσεις είναι και δικές μας εθνικές θέσεις. Από κει και πέρα, υπάρχουν ζητήματα που έχουν τις δικές τους προεκτάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να παραβλέψει πολύ σημαντικές λεπτομέρειες ενός έργου, διαφορετικά δεν θα κινείτο υπέρ της προάσπισης των Ελλήνων φορολογούμενων. Αυτή είναι η ουσία της συζήτησης.»
Δείτε επίσης:
- Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης!
- Η ατολμία της Αθήνας παγώνει το στρατηγικό έργο Κρήτη–Κύπρος κρυβόμενη πίσω από προσχηματικές δηλώσεις του Κυπριακού ΥΠΟΙΚ
- Μπλέξιμο με το καλώδιο: Στρατηγική μεν η ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, αλλά…
Μεγάλο λουκούμι φάε … και πες σλεύρι γιατί η Κοβέσι σε γυρεύει…..
Δηλαδή ρε ΟΥΓΚΑΝΟ τού Α καί ΟΥ , διαψεύσεις τόν ΠΡΌΕΔΡΟ τής ΚΎΠΡΟΥ ρε ΞΕΦΤΊΛΑ;;;;;;;ς;;;;;;;;;;
Φαντάζομαι ότι όταν πηγαίνεις στο σπίτι λες τά ΠΑΙΔΙΆ σού νά μήν ΛΕΝΕ ΨΈΜΑΤΑ καί νά γίνουν καλοί Άνθρωποι ;;;;;;;;;;;;;;;;
Άντε ΡΕ νά χαθείς Ορκ πού τά ψέματα σάς
( μαζί με όλα τά άλλα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ) έχετε βρομιζεις τήν ΧΩΡΑ μας, καί θά κάνει χρόνια νά Ξεβρομισει από τήν Μποχα σσς