Άρθρο-παρέμβαση του Βασίλη Μπόνιου: Η τρομακτική Λάρισα οδηγεί σε χαοτική Οικουμενική;

Must Read

Σοκάρει η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τι προτείνουμε

Αναδημοσίευση άρθρου • Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος / kourdistoportocali.com

Αυτό που συνέβη στη Λάρισα με τους ρομά σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να ξυπνήσει ένστικτα κοινωνικού ρατσισμού όπως συμβαίνει με τους γουναράδες στη Καστοριά για παράδειγμα. Από μόνο του όμως το γεγονός καταδεικνύει την απουσία πραγματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας στη χώρα μας.

Οπως έχουμε γράψει κατ΄επανάληψη στο Κουρδιστό Πορτοκάλι, σε αντίθεση με την ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου που έφερε την ιστορική νίκη στον Εβρο, στη περίπτωση της πανδημίας η χώρα μας είναι εντελώς απροετοίμαστη και το γεγονός ότι δεν έχουμε χιλιάδες νεκρούς είναι θέμα τύχης και όχι προετοιμασίας.

(Αδιαφορούμε και δεν λαμβάνουμε υπόψη μας τους επαίνους των διεθνών ΜΜΕ τα οποία άλλωστε έχουν γράψει κατά καιρούς φίδια-όπως το περίφημο ρεπορτάζ των NYT. Aυτού του είδους τα δημοσιεύματα τα χαρίζουμε στη προπαγάνδα της εκάστοτε κυβέρνησης)

Άλλωστε όπως συνέβη τόσο με τη Καστοριά, όσο και με τον 25χρονο στην Ικαρία και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας η πολιτεία αντέδρασε εκ των υστέρων και όχι εκ των προτέρων.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, σας καλούμε σήμερα να δείτε τους ομαδικούς τάφους που ανοίγουν οι Αμερικανοί για να θάψουν τους νεκρούς τους εν έτει 2020…Σκεφθείτε το κε Πρωθυπουργέ…Το 2020 ανοίγουν ομαδικούς τάφους στις ΗΠΑ για να θάψουν νεκρούς αμερικανούς πολίτες που πεθαίνουν από την πανδημία.

Ακόμη και σαν νεκροί αποτελούν μία υγειονομική βόμβα. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία. Η Λάρισα και η Καστοριά κε Πρωθυπουργέ δείχνουν την απουσία πραγματικού στρατηγικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει για να γλιτώσουμε την κόλαση που έρχεται;

Θα πρέπει μέσα στα επόμενα 24ωρα να αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη χώρα ομάδες πραγματικής πολιτικής προστασίας οι οποίες θα ενημερώνουν αλλά και θα περιφρουρούν την εφαρμογή του σχεδίου στην πρώτη γραμμή του μετώπου, στο πεδίο της μάχης.

Σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας-ακόμη και στο τελευταίο χωριό.

Θα μπορούσατε να δώσετε ένα οικονομικό κίνητρο σε νέους ανέργους ή σε συμπολίτες μας που έχουν γνώσεις και εμπειρία στην οργάνωση της περιφρούρησης να συμμετάσχουν σ΄αυτή την επιχείρηση.

Αυτές οι ομάδες θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την αστυνομία αλλά και τον στρατό ώστε να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που υπάρχουν τρύπες στο σχέδιο ασφαλείας.

Θα μπορούσατε τα 11 εκατ. που πετάτε στα ΜΜΕ και όσα χαρίζετε στους καναλάρχες να τα δώσετε ως επιμίσθιο σε όσους έλθουν να συμμετάσχουν σ΄αυτή τη δημιουργία ζώνης άμυνας απέναντι στον ιό.

Σας προτείνουμε μάλιστα να ζητήσετε και την αρωγή των υπολοίπων κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής.

Οι τοπικές οργανώσεις όλων των κομμάτων θα μπορούσαν να διαθέσουν όσα από τα μέλη τους επιθυμούν να συμμετάσχουν σ΄αυτές τις ομάδες περιφρούρησης- ώστε να μην σας κατηγορήσουν ότι πάτε να καταλύσετε τη δημοκρατία.

Άλλωστε πολύ σύντομα πολύ φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μία χαοτική κυβέρνηση εθνικής ενότητας, οικουμενική όπως θέλετε πείτε την.

Το θέμα είναι ότι ακόμη και σήμερα αγαπητέ Πρωθυπουργέ,  έχετε αναθέσει σε μία παιδική χαρά συμβούλων σας στο Μαξίμου αλλά και όλων των εμπλεκομένων που βλέπουμε να εμφανίζονται σαν επικεφαλής του σχεδιασμού οι οποίοι δεν είναι παρά ένα τσούρμο τζιτζιφιόγκων που ψοφάει για λέζα, δημοσιότητα και λούσα όταν βρισκόμαστε λίγο πριν τη καταιγίδα νεκρών.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί να ανοίγουμε ομαδικούς τάφους στους κήπους του Ζαππείου.

Εδώ και τώρα πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός και να αναπτυχθούν επί τόπου ομάδες σε μία λογική παλλαικής άμυνας με ένα σχεδιασμό που δεν είναι δικό μας θέμα αλλά όσων γνωρίζουν από αυτά. Θα μπορούσατε να αναθέσετε αυτόν τον σχεδιασμό σε μία ομάδα που θα συμμετέχουν ικανοί στρατιωτικοί όλων των κομματικών πεποιθήσεων. Κάντε το τώρα…Γιατί εάν περιμένετε από τη παιδική χαρά των συμβούλων σας και της σημερινής ομάδας στην οποία έχετε αναθέσει τη διάσωση των συμπολιτών σας καλύτερα να κυκλοφορήσετε το σύνθημα Μένω σπίτι-γράφω διαθήκη.

>Γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας

Η Ιστορική νίκη ενός πρωθυπουργού και η αγωνία για την αποφυγή μιας πανωλεθρίας

Αμφισβητούμε την ύπαρξη πραγματικού σχεδίου της Πολιτείας απέναντι στην πανδημία

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και ο ελληνικός λαός είχαν ανάγκη μία νίκη κατά των Τούρκων. Και η Νίκη αυτή που μας έκανε υπερήφανους ήλθε στον Έβρο.

Και πρωθυπουργός ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

(Δείτε το συγκλονιστικό video του ΓΕΕΘΑ στη συνέχεια)

Η Νίκη του Έβρου ήλθε μετά από επώδυνες ήττες όπως εκείνη των Ιμίων που δεν οφείλονταν όμως σε ανικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αλλά της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Η αποφασιστικότητα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προάσπιση των συνόρων μας στον Έβρο θα μένει πάντα να παραδειγματίζει τους διαδόχους του όταν κληθούν και εκείνοι με τη σειρά τους να φυλάξουν Θερμοπύλες.

Καταλυτικό ρόλο στην Ελληνική Νίκη του Έβρου είχαν ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής αλλά και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Μαζί με αυτούς οι Έλληνες πολίτες τιμούμε και τον τελευταίο στρατιώτη και αστυνομικό που υπερασπίστηκε τα σύνορα του Έβρου.

Τους Ευχαριστούμε γι΄αυτό. Μας κάνατε υπερήφανους.

Αυτές τις ώρες ο Ελληνικός λαός καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη πιο ύπουλο και θανάσιμο εχθρό. Δυστυχώς παρά τους διεθνείς επαίνους προς την ελληνική κυβέρνηση το Κουρδιστό Πορτοκάλι είναι ίσως το μόνο ΜΜΕ που αμφισβητεί τη ζώνη Άμυνας που παρέταξε ο Έλληνας πρωθυπουργός απέναντι στον Ιό. Τη θεωρούμε παιδική χαρά και αμφισβητούμε την επάρκειά τους.

Αμφισβητούμε πολύ περισσότερο και την ύπαρξη πραγματικού σχεδίου της Πολιτείας απέναντι στην πανδημία.

Αφήνουμε έξω από τη κριτική μας τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την επιστημονική επάρκεια του οποίου, όπως επίσης και το βιογραφικό του, τα σεβόμαστε απεριόριστα. Και τον εμπιστευόμαστε σαν επιστήμονα.

Ευχόμαστε στην επιτροπή για την οποία μας μιλάει κάθε απόγευμα να υπάρχουν εξίσου αξιόλογοι επιστήμονες. Μόνο που εκτός του Σωτήρη Τσιόδρα όλοι οι υπόλοιποι δεν μας έχουν πείσει για την επάρκεια και την καταλληλότητά τους να αντιμετωπίσουν έναν ιό ο οποίος δίνει καθημερινά το θανάσιμο παρόν του σε χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Ισπανία. Εδώ όπου τη μία μέρα οι θάνατοι μειώνονται και την επόμενη απογειώνονται.

Ο Covid-19 είναι απελπιστικά εδώ. Η ανάσα του γίνεται όλο και πιο καυτή. Μας πλησιάζει…

Δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν Στεφανής και Φλώρος. Υπάρχουν μόνο οι ήρωες γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό που καθημερινά λαβώνονται στη μάχη.

Κοντά στους 800 ήρωες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν χτυπηθεί ήδη από τον Ιό. Η άμυνά μας αποδεκατίζεται μέρα με τη μέρα.

Οι απώλειες είναι πολλές. Οι στρατηγοί απόντες. Για την ακρίβεια δεν υπήρξαν ποτέ.

Είμαστε από τη πρώτη μέρα ανυπεράσπιστοι απέναντι στον ιό. Ο πρωθυπουργός δυστυχώς εδώ εμπιστεύθηκε μία παιδική χαρά συμβούλων και υπουργών. Μία παιδική χαρά-σύμπτωμα του πελατειακού κράτους. Είναι από τα συμπτώματα που λέμε.

Είναι πολύ νωρίς να πούμε ότι αυτή η μάχη κερδήθηκε. Δύσκολα θα κερδηθεί με αυτό το επιτελείο.

Καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλογισθεί με ποιους κέρδισε τη μάχη του Έβρου και με ποιους δίνει τη μάχη κατά της πανδημίας.

Ποιους έχει δίπλα του και ποιους έχει παρατάξει απέναντι στον ύπουλο εχθρό. Τον καλούμε να βγει έξω από το κουτί και να δει ένα προς ένα τα πρόσωπα τα οποία τοποθέτησε επικεφαλής ενός αμείλικτου αντιπάλου που θερίζει ζωές πολιτών στο υποτιθέμενο πιο ισχυρό κράτος του πλανήτη.

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, η πρόσφατη νίκη σας και νίκη μας στον Έβρο ήταν το αποτέλεσμα των σοφών επιλογών σας όσο αφορά τους στρατηγούς της μάχης.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την περίπτωση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This