Με ένα απόσπασμα από την πρόσφατη ομιλία του στην εκδήλωση του Economist στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε νέο μήνυμα δίνοντας και πάλι το «παρών».
Έκανε λόγο για τη «χαμένη ευκαιρία» να «πορευτεί η Ελλάδα χωρίς τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση», από την οποία βγήκε η χώρα πριν από 7 χρόνια.
Συγκεκριμένα ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο απόσπασμα που επέλεξε, λέει:
«Πριν από 7 χρόνια, η πατρίδα μας βγήκε από μια οικονομική και κοινωνική κρίση, που είχε προσλάβει χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης.
Θυμόσαστε, φαντάζομαι, όλοι, πώς και ποιοι την είχαν οδηγήσει εκεί.
Και ποιοι και πώς κατάφεραν, αξιοποιώντας με αποφασιστικότητα και εντιμότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού, να την απαλλάξουν από την επιτροπεία.
Και, με μια εξαιρετικά ευνοϊκή ρύθμιση του δημόσιου χρέους της, να ανακτήσουν την οικονομική της κυριαρχία, αλλά και τη γεωπολιτική της αξιοπιστία.
Αυτή η έξοδος στο ξέφωτο ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, να πορευτεί, πια, χωρίς τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση.
Δυστυχώς, όμως, αποδείχθηκε μία χαμένη ευκαιρία».
Μαλάκα.