Πέμπτη 24/6/2021

Δικογραφία για τον… ελληνάρα που σε έλεγχο απάντησε: «Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Δικογραφία για απείθεια, σχηματίστηκε από το Λιμενικό για την υπόθεση του Γιάνη Βαρουφάκη. Όπως είπε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο OPEN «ο κ. Βαρουφάκης έπρεπε να αποδείξει ότι η εξοχική του κατοικία στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του, αρνήθηκε να δείξει τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή τη βεβαίωση μονίμου κατοικίας στα όργανα του λιμενικού και βεβαίως σχηματίστηκε δικογραφία».

«Όλα τα οχήματα που αποβιβάζονταν από το πλοίο μετά από σήμα των Λιμενικών παραμέριζαν στο πλάι για να δείξουν οι επιβάτες τα έγγραφα. Ο κ. Βαρουφάκης έκοψε ταχύτητα, είπε “είμαι βουλευτής” και όταν το όργανο επέμεινε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα εκείνος απάντησε “δεν ξέρεις ποιος είμαι;” και έφυγε» ανέφερε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς.

«Το όργανο δεν πρόλαβε να αντιδράσει γιατί ο κ. Βαρουφάκης πάτησε γκάζι και έφυγε. Με κάλεσαν ήδη στο Λιμεναρχείο και έδωσα κατάθεση. Υπήρξε δυσαρέσκεια από τον κόσμο που περίμενε να περάσει τον έλεγχο γιατί δεν σταμάτησε και δεν συναίνεσε στον έλεγχο» κατέληξε ο κ. Ζορμπάς.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «ζούμε στην Αίγινα με την Δανάη πάνω από το μισό μέρος του χρόνου. Είχα πάει στη Βουλή για την συζήτηση σχετικά με το Eurogroup. Γύρισα το βράδυ στην Αίγινα και δεν έχω βγει από το σπίτι έκτοτε».

Στην ερώτηση αν είναι μόνιμος κάτοικος Αίγινας ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «όχι, δεν είμαι μόνιμος κάτοικος Αίγινας αλλά ζούσα στην Αίγινα πριν την απαγόρευση».

Επικαλέστηκε, δε, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία, όπως είπε, «εξαιρεί τους βουλευτές για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Δεν υπάρχει πιο σχετικό από το να πάω στη Βουλή. Ήμουν καθόλα νόμιμος γιατί ήρθα πριν την απαγόρευση στην Αίγινα».

Σχετικά με το επεισόδιο στο λιμάνι ο κ. Βαρουφάκης επέλεξε να απαντήσει ότι «5 χρόνια τώρα ζω μια διαστρέβλωση και μια δαιμονοποίηση που αν κάθομαι και απαντάω σε κάθε ανοησία δεν θα επιβιώσω».

«Αν θέλουν να γελοιοποιηθούν ας μου βάλουν 150 ευρώ. Αν θέλουν να βάλουν πρόστιμο σε βουλευτή για κοινοβουλευτικά του καθήκοντα θα αποδυναμώσουν τη δυναμική της έννοιας του προστίμου» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ