Παρατείνεται μέχρι τέλος Μαΐου η φαρμακευτική κάλυψη των ευπαθών ομάδων

Must Read

Παρατάσεις -υπό προϋποθέσεις- στη φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων και την καταβολή αναπηρικών παροχών και επέκταση της άδειας ειδικού σκοπού προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στα επιπλέον μέτρα για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων, τα οποία ανακοίνωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στα νέα μέτρα περιλαμβάνονται τα εξής:

1. Παράταση δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης ανασφάλιστων έως 31 Μαΐου 2020, εφόσον οι υποβληθείσες αιτήσεις παράτασης δεν έχουν εγκριθεί ή η ισχύς τους έληξε μετά την 25η Φεβρουαρίου, χωρίς να υποβληθεί αίτηση ανανέωσης.

2. Παράταση καταβολής αναπηρικών παροχών και αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ:
• Αναβάλλονται μέχρι 30 Μαΐου οι συνεδριάσεις υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης.
• Παρατείνεται η καταβολή των συντάξεων αναπηρίας και των προνοιακών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, καθώς και όλων των επιδομάτων αναπηρίας, εφόσον έχει υποβληθεί από τους δικαιούχους αίτηση παράτασης, λόγω λήξης της ισχύος των σχετικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ.

3. Άδεια ειδικού σκοπού: Επεκτείνεται η δυνατότητα χρήσης της και σε γονείς, οι σύζυγοι των οποίων λαμβάνουν είτε αναπηρικό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ είτε σύνταξη αναπηρίας.

4. Οι ΟΤΑ α’ βαθμού και φορείς όπως ο ΟΚΑΚΑ, το ΚΕΘΕΑ και τα Γενικά Νοσοκομεία Ιωαννίνων και Κέρκυρας («Γ. Χατζηκώνστα» και «Αγία Ειρήνη», αντίστοιχα) δύνανται να δημιουργούν και να λειτουργούν προσωρινές δομές φιλοξενίας αστέγων, καθώς και υπνωτήρια αστέγων.

Στο ίδιο πλαίσιο, προβλέπεται η δυνατότητα διάθεσης τουριστικών καταλυμάτων, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων έχει κατ’ εξαίρεση αποφασιστεί για την προσωρινή διαμονή αστέγων και ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, ύστερα από απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This