Μ. Χρυσοχοΐδης: Ποτέ ξανά «Μάτι», ποτέ ξανά εφησυχασμός! (video)

Must Read

Με «καρφιά» από την πλευρά της Όλγας Γεροβασίλη ξεκίνησε η τελετή παράδοσης παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να «εντάξει» το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο Προστασίας του Πολίτη. Η κ. Γεροβασίλη είπε στην ομιλία της πως η μεταφορά του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο προστασίας του πολίτη δείχνει την αντίληψη της ΝΔ πως «η μετανάστευση είναι θέμα τάξης και όχι ανθρώπινο», για να πάρει την απάντηση από τον νέο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πως «αυτό γίνεται παγκοσμίως και παγκοσμίως υπάγεται το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο προστασίας του πολίτη».

Πέρα από αυτό, η πρώην υπουργός ήταν βαθύτατα συγκινημένη στο τέλος της ομιλίας της όταν και ευχαρίστησε τους προκατόχους της όπως επίσης και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ της Πυροσβεστικής και τον επικεφαλής της ΕΥΠ.

Γεροβασίλη και Παπακώστα μπήκαν μαζί στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» της Κατεχάκη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και όταν ένας αξιωματικός είπε στην κ. Παπακώστα «βλέπετε πολλούς γνωστούς εδώ» εκείνη απάντησε με νόημα: «εμείς κρατήσαμε τον κόσμο εδώ μέσα ενωμένο».

Να επανακτήσει ο λαός το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας

Ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκίνησε και τελείωσε δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να επανακτήσει ο λαός το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και οι άνθρωποι του Υπουργείου και των Σωμάτων ασφαλείας να είναι περήφανοι για το έργο που επιτελούν.

Είπε δεν ότι:

«Υπάρχουν γεγονότα που μας στοιχειώνουν και μας πληγώνουν… και ένα τέτοιο τραγικό γεγονός είναι το Μάτι! Και πρέπει τώρα να υποσχεθούμε ένα πράγμα: Ποτέ ξανά Μάτι, ποτέ ξανά εφησυχασμός»

Στην παράδοση παραλαβής του υπουργείου βρέθηκε και το ιστορικό στέλεχος της ΕΛΑΣ και στενός συνεργάτης του νέου υπουργού, ο  Φώτης Νασιάκος, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στους πιο επιτυχημένους Αρχηγούς του Σώματος καθώς επί των ημερών του εξαρθρώθηκαν η 17Ν και ο ΕΛΑ,  ενώ πιστώθηκε και την τεράστια επιτυχία των μέτρων ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, την αντιμετώπιση της καθημερινής εγκληματικότητας και του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για την εκεί τελετή παράδοσης-παραλαβής. Στις 7 το απόγευμα θα έχει σύσκεψη για την ανασύνταξη των δυνάμεων πυρόσβεσης και τάξης και τον νέο σχεδιασμό, ενώ έχει ήδη ζητήσει την καταγραφή όλου του ανθρώπινου δυναμικού

Στόχος του νέου υπουργού είναι να “ξαναπυκνώσουν οι τάξεις των κρίσιμων υπηρεσιών”, να γεμίσουν οι υπηρεσίες με το προσωπικό που προβλέπεται, ενώ υποσχέθηκε ότι στις 22 Ιουλίου θα είναι έτοιμος ο νέος σχεδιασμός για όλη τη χώρα

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This