Αιχμές για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης άφησε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2026.
Ο βουλευτής της ΝΔ ουσιαστικά είπε ότι υπάρχει μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος και χρήματα που πρέπει να δοθούν στους πολίτες!
«Κάθε ευρώ που περισσεύει, πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία»
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης ισχυρίζονται ότι με τα μέτρα της ΔΕΘ εξαντλήθηκε ο δημοσιονομικός χώρος το 2026. Όμως ο Στ. Πέτσας λέει ότι το πλεόνασμα θα είναι 1,2% μεγαλύτερο από αυτό που υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο. «Η ιδέα της πολιτικής σταθερότητας έχει να κάνει και με την εκτέλεση του προϋπολογισμού», είπε ο Στ. Πέτσας στην Επιτροπή και συνέχισε: «στο σχέδιο που είχαμε ψηφίσει πέρυσι, η εκτίμηση για το 2025 ήταν να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,9 δισ. Παρά τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, συνολικά 2,76 δισ., φαίνεται ότι το 2025, θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 9,1 δισ., σύμφωνα με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού. Άρα, από 2,4% του ΑΕΠ φτάνει στο 3,6% του ΑΕΠ».
Και για όσους δεν το κατάλαβαν ο Στ. Πέτσας έγινε πιο σαφής: «πρέπει να το δείτε, κατά την άποψή μου, όσο πλησιάζουμε προς το κλείσιμο της χρονιάς και σε σχέση με τα μέτρα διακριτικής ευχέρειας που ενδεχομένως θα έχετε για την επόμενη χρονιά, από τον Απρίλιο όπως έγινε και φέτος τον Απρίλιο, αλλά και για τυχόν one off μέτρα μέσα στην συγκεκριμένη χρονιά, γιατί κάθε ευρώ που περισσεύει από τον προϋπολογισμό, κύριε Υπουργέ, στο στόχο ενίσχυσης της πολιτικής σταθερότητας, πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία».
Δείτε επίσης:
- Τέμπη: Στη Λάρισα Κωνσταντοπούλου – Βελόπουλος για την δίκη για τα χαμένα βίντεο
- Πέφτει ελβετικό παραδάκι στην υπόγα της Ευρώπης: Μένουν Ελλάδα οι παράνομοι μετανάστες
- Νέα παρέμβαση Καραμανλή σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή για την Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη