Η απόφαση της ΝΔ να αλλάξει ψήφο και να «τιμωρήσει» την Ζωή Κωνσταντοπούλου αίροντας την ασυλία της προκάλεσε νέο επεισόδιο στην Ολομέλεια της Βουλής.
Την αλλαγή στάσης της ΝΔ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την αντιπαράθεση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας με τη Λιάνα Κανέλλη.
Με 238 υπέρ ήρθη η ασυλία της Κωνσταντοπούλου
Ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία κατά την οποία από τους 284 βουλευτές, υπέρ της άρσης ασυλίας της Ζ. Κωνσταντοπούλου ψήφισαν 238 βουλευτές και κατά 46 βουλευτές. Αντίθετη ήταν η στάση της ΝΔ στην άρση ασυλίας της Λ. Κανέλλη μετά τη μήνυση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, καθώς η άρση ασυλίας απορρίφθηκε με 25 υπέρ, 209 κατά, 50 παρών.
Στην ανακοίνωση του αποτελέσματος η Ζ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε το λόγο αλλά η προεδρεύουσα Ολ. Γεροβασίλη δεν της τον έδινε. «Δεν ντρέπεστε, σε συμπαιγνία με την κ. Μπακογιάννη», φώναξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας. «Δε θα σας απαντήσω. Δεν μου το επιτρέπει η θέση μου», είπε η Ολ. Γεροβασίλη και σημείωσε δεικτικά ότι «παραιτήσεις έχετε κάνει εσείς από κόμματα». «Είναι δεκανίκι η κ. Γεροβασίλη», διαμαρτυρήθηκε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.
«Ανίερη συμμαχία προσώπων και συστήματος»
«Υπάρχει μία ανίερη συμπαιγνία προσώπων που ενοχλούνται από την Πλεύση Ελευθερίας. Δεν θα μιλήσω για κόμματα, αλλά για πρόσωπα. Υπάρχει ένα σύστημα που ενοχλείται από την Πλεύση Ελευθερίας, που ενοχλείται από το ποιος ασκεί πραγματική αντιπολίτευση», τόνισε η Ζ. Κωνσταντοπούλου και συνέχισε: «σε αυτή την ανίερη συμμαχία είδαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συμμαχία της Ολ. Γεροβασίλη και της Ντ. Μπακογιάννη. Αυτό που θα έρθει αύριο είναι πως θα περιορίσετε την Πλεύση Ελευθερίας και εμένα ως αρχηγό της».
«Έχουμε ανίερη συμμαχία με τις Ντόρες, την Siemens, την Μπακογιάννη που άφησε να φύγουν από τη χώρα ο Χριστοφοράκος και ο Καραβέλας. Αυτό θέλετε ένα κράτος βασιλιάδων με βασιλιά τον Κ. Μητσοτάκη και βασιλοπούλα Μαρία Αντουανέτα την Ντ. Μπακογιάννη», τόνισε η Ζ. Κωνστταντοπούλου και τόνισε ότι «η ΝΔ προστάτεψε την Λ. Κανέλλη στις συκοφαντίες της εναντίον μου».
Δείτε επίσης:
Μία φωτογραφία της Ντόρας κοσμεί το κινητό της Ζωής;





ΝΔ + ΣΥΡΙΖΑ = είναι η ίδια φασιστική και εγκληματική οργάνωση.