Σάββατο 19/6/2021

Ο Κυριάκος Βελόπουλος ζήτησε εξεταστική για την «ντροπή των Πρεσπών»

Η Ελληνική Λύση, δεν αφήνει να ξεχαστεί το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αυτή ζητεί μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας να διερευνηθούν οι λόγοι και οι διαδικασίες υπό τις οποίες υπεγράφη η συγκεκριμένη συμφωνία, η οποία ομόθυμα καταδικάστηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού και χαρακτηρίστηκε επανειλημμένα προδοτική ακόμη και από στελέχη της κυβέρνησης.

Την πρόταση κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να δούμε γιατί ο τότε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς βιάστηκε να την υπογράψει. Στη συνέχεια, αναρωτήθηκε πόσοι Μακεδόνες βουλευτές θα συνεχίσουν να κάνουν τα στραβά μάτια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις οικονομικές και εθνικές επιλογές της καταφέρνει να ξεγελά τον ελληνικό λαό για λίγο καιρό, αλλά όχι για πάντα.

Εκτός, όμως, της «υπογραφής», ενδιαφέρον έχουν και όσα είχαν συμβεί για να επικυρωθεί αυτή η συμφωνία, με τις διαλύσεις κομμάτων και τις μεταγραφές βουλευτών, που αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής Βουλής. Σελίδα, που θα πρέπει κάποια στιγμή να διερευνηθεί και αυτή, προκειμένου να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά συνέβη και ποιοι ήταν οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή τη διπλωματική ήττα τη χώρα μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ