Κυβερνητική… πρεμούρα για την Προανακριτική – Ξεκινάει ξανά στις 30 Απριλίου

Must Read

Ερωτήματα εγείρει η σπουδή της πλειοψηφίας να συνεδριάσει εκ νέου η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, προτού καν αρχίσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, η Προανακριτική θα επανεκκινήσει τις εργασίες της -μετά τη δίμηνη παύση- την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου, την ίδια μέρα δηλαδή που ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει την Ολομέλεια για την πορεία της οικονομίας και τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Επιβεβαιώνονται έτσι οι σχετικές πληροφορίες που ήθελαν συγκεκριμένα «γαλάζια» στελέχη να πιέζουν εδώ και μέρες -πολύ πριν από το Πάσχα- για το κανονικό άνοιγμα της Βουλής, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος από την Προανακριτική. Η κυβέρνηση, πάντως, υποστηρίζει ότι συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι για την άμεση συνεδρίαση της επιτροπής, επικαλούμενη την εκπνοή της παράτασης των εργασιών της. Υπενθυμίζεται ότι πρέπει να παραδώσει την έκθεσή της μέχρι τις 20 Μαΐου, αν και προφανώς θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να πάρει εκ νέου παράταση, δεδομένων των έκτακτων συνθηκών λόγω του ιού.

«Γαλάζιες» πηγές επιμένουν ότι οι τόνοι θα κρατηθούν χαμηλά και ότι είναι αδήριτη ανάγκη η επιτροπή να συνεχίσει και να περατώσει το έργο της. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της περασμένης Παρασκευής, η Προανακριτική θα συνεδριάσει κανονικά, δηλαδή σε πλήρη σύνθεση, και όλες οι συνεδριάσεις της θα πραγματοποιούνται στην -περισσότερο ευρύχωρη- αίθουσα της Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, προκειμένου να τηρηθούν καλύτερα οι αποστάσεις ανάμεσα στους βουλευτές.

Σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις

Την επανεκκίνηση της Προανακριτικής σχολίασαν με αιχμηρό τρόπο πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι προκαλεί εντύπωση η σπουδή της πλειοψηφίας να είναι η μόνη επιτροπή η οποία θα συνεδριάσει άμεσα και με πλήρη σύνθεση. «Η μεθόδευση αυτή δείχνει ότι η μικροπολιτική υπερισχύει της πολιτικής στο κυβερνητικό στρατόπεδο» υποστήριξε μάλιστα η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας: «Τους είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή ότι η υπόθεση αυτή θα μετατραπεί σε ένα μεγαλοπρεπές Βατερλό για τη Ν.Δ. Αυτό θα συμβεί».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πάντως, οι συνεδριάσεις θα είναι σχεδόν καθημερινές προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι εναπομείναντες μάρτυρες, ενώ αναμένεται και η κατάθεση της πρότασης για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του τέως αναπληρωτή υπουργού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This