H «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Τα vouchers την πλήγωσαν

Must Read

Ενώ η κυβέρνηση συνέχισε να τα πηγαίνει πολύ καλά στο μέτωπο του κορωνοϊού, η εβδομάδα που πέρασε ήταν γι αυτήν πολύ άσχημη λόγω… Βρούτση. Το σκάνδαλο με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημόνων μέσω voucher ήταν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα για το κυβερνητικό προφίλ.

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αν και με σημαντική καθυστέρηση πήρε την πρωτοβουλία να διατάξει έρευνα και στη συνέχεια να ακυρώσει το σκανδαλώδες πρόγραμμα συνολικού ύψους περίπου 190.000.000 ευρώ, αδειάζοντας τόσο τον υπουργό Εργασίας όσο και τον φλύαρο υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα υπερασπιζόταν με πάθος τον κ. Βρούτση.

Κι ενώ ήδη οι καταγγελίες από την αντιπολίτευση ανέβαζαν το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη – εν μέσω της συνεχιζόμενης καραντίνας για την πανδημία- ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ως προς το ένα σκέλος τα απαιτούμενα ανακλαστικά και -αιφνιδιάζοντας πολλούς- προχώρησε σε αυτή την κίνηση. Δεν είναι βέβαιο ακόμη εάν ο συνολικός χειρισμός θα αποβεί θετικός ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι εάν είχε γίνει ολοκληρωμένη η διόρθωση και είχε διώξει και τον κ. Βρούτση, θα μπορούσε να πάρει έως και κοντά στο άριστα. Όμως…

Έτσι, αυτή τη βδομάδα η βαθμολογία της Κυβέρνησης από την εφημερίδα δημοκρατία είναι 6.

  • (Υπουργείο Οικονομικών)
    Η επικοινωνιακή διαχείριση των πρωτογενών πλεονασμάτων ήταν το βασικό μέλημα του Χρήστου Σταϊκούρα την περασμένη εβδομάδα. Να πείσει, δηλαδή, την κοινή γνώμη ότι πλέον δεν επιβαρύνεται με υπερπλεονάσματα. Εν μέσω όμως κορωνοϊού, οι στόχοι δεν αρκούν από μόνοι τους, αλλά και τα αποτελέσματα…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Σε μοιραίο πρόσωπο για την κυβέρνηση εξελίσσεται ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, αντί να παραιτηθεί μετά το πρωτοφανές φιάσκο με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, παραμένει στη θέση του και κουνάει το δάχτυλο, μοιάζοντας να παραδίδει μαθήματα ηθικής!
    ΒΑΘΜΟΣ: 0
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Περιόρισε ελάχιστα τις εμφανίσεις ο Αδωνις Γεωργιάδης μετά τη «σφαλιάρα» στο πρόγραμμα με το voucher, το οποίο υποστήριζε επί ημέρες στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τώρα πρέπει να σκεφτεί κάποιον νόμιμο και ουσιαστικό τρόπο αξιοποίησης των κοινοτικών κονδυλίων.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Η επανεκκίνηση της οικονομίας συνδέεται στενά με πρωτοβουλίες στο μέτωπο των έργων και των μεταφορών. Τα μειωμένα έσοδα των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών είναι ακόμα ένας πονοκέφαλος για τον υπουργό Κώστα Καραμανλή.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Όχι, αυτήν την εβδομάδα ο Κωστής Χατζηδάκης δεν έβαλε κάποιον κρατικό φορέα να προχωρήσει σε δωρεά υγειονομικού υλικού προς το κράτος ώστε να φωτογραφίζεται χαρωπός! Αυτή την εβδομάδα ασχολήθηκε με την απολιγνιτοποίηση.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Θα μπορέσει το υπουργείο του Κυριάκου Πιερρακάκη να διαδραματίσει καίριο ρόλο στη σταδιακή έξοδο από την καραντίνα; Θα αντέξει τις πιέσεις όσων δεν καλοβλέπουν τις πρωτοβουλίες για μείωση της γραφειοκρατίας; Και δεν είναι λίγοι…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Μπορεί πανευρωπαϊκά να προκρίνεται ως λύση για τα ταξίδια στο εξωτερικό το υγειονομικό διαβατήριο, το τεράστιο πρόβλημα του τουρισμού όμως δεν θα λυθεί από επισκέπτες με… τσιπ. Χρειάζεται αλλαγή του τσιπ και επανεκκίνηση με γενναίες αποφάσεις για τη στήριξη του βασικού αυτού πυλώνα της οικονομίας. Αυτά αναμένει ο κλάδος από τον Χάρη Θεοχάρη.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Παρών – απών για ακόμα μία εβδομάδα ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος έχει αναλάβει ελάχιστες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της χώρας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 2 
  • (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Σε «καραντίνα» φαίνεται πως έχει μπει το έγκλημα, καθώς με τόσους αστυνομικούς καθημερινά στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες οι κακοποιοί προτιμούν να μένουν σπίτι τους. Τυχερός ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Να περάσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, θέλει η Ν. Κεραμέως και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τον κόσμο της εκπαίδευσης.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Ο Βασίλης Κικίλιας δεν πάει καλά μόνο μέσα, αλλά και έξω, απ’ ό,τι φαίνεται, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας. Η πρότασή του για μια πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων για τον κορωνοϊό, όπως την είχε καταθέσει στο έκτακτο συμβούλιο υπουργών Υγείας στις 13 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, έγινε αποδεκτή. Αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι εγκαινίασε την ευρωπαϊκή πλατφόρμα δεδομένων Covid-19, μέσω της οποίας θα γίνεται η ανταλλαγή επιστημονικών δεδομένων real time.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προσθέτοντας ότι η νέα ΚΥΑ, που θα τεθεί σε ισχύ, θα συνεχίσει να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση. Θολό, ωστόσο, παραμένει το τοπίο για την προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Μέτρια τα πήγε ο Νότης Μηταράκης στο ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών απονομής ασύλου. Εάν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα, ίσως να είχαμε αποφύγει τη «βόμβα» στο Κρανίδι, καθώς οι αλλοδαποί δεν θα ήταν πια εκεί.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Υπεύθυνη στάση κράτησε η Λίνα Μενδώνη στο ζήτημα της ανέγερσης πολυώροφου ξενοδοχείου κάτω από την Ακρόπολη. Ο κίνδυνος της αποκοπής του σημαντικότερου αρχαιολογικού μνημείου της χώρας από το βλέμμα των Αθηναίων απετράπη έπειτα από απόφαση του ΚΑΣ.
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Δεν ξεμπερδεύει εύκολα η κυβερνηση με το θέμα της επέκξτασης του ΟΛΠ στην Πειραϊκή! Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καταγγέλλει τους Κινέζους ότι ότι εκτελούν έργα χωρίς άδεια(!), οι κάτοικοι προσφεύγουν στο Σ.τ.Ε και σύντομα στα όργανα της ΕΕ και στον Συνήγορο του Πολίτη, αλλά το υπουργείο κάνει τον…Γερμανό
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Από τον επόμενο μήνα σχεδόν το σύνολο των δικαιολογητικών που χρειάζονται οι πολίτες θα μπορούν να λαμβάνονται ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, περιορίζοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας το σύνολο των Ελλήνων. Αυτό έκανε γνωστό ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που συνεχίζει να αναζητά λύσεις για την προσαρμογή της κοινωνίας στα νέα δεδομένα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Η Τουρκία εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί με έρευνες και γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης και εμείς παρακαλάμε ακόμη τους Ευρωπαίους για μέτρα και κυρώσεις. Ορθώς ο Νίκος Δένδιας έθεσε την τουρκική προκλητικότητα στο πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, αλλά έχει διαφανεί πώς δεν αρκεί…
    ΒΑΘΜΟΣ: 6
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Υποδειγματική ήταν η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Τα κρούσματα ήταν ελάχιστα παρ’ ότι η δραστηριότητα του Στρατεύματος συνεχίστηκε κανονικά. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και η στρατιωτική ηγεσία πέτυχαν να διατηρήσουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας σε υψηλά επίπεδα την κρίσιμη αυτή ώρα.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    Σημασία έχει οι αστοχίες να εντοπίζονται, να αναγνωρίζονται και να διορθώνονται, είπε ο Στέλιος Πέτσας, την Πέμπτη, μια ημέρα δηλαδή μετά την κατάργηση του σκανδαλώδους προγράμματος. Και μίλησε για αστοχίες λόγω του πυκνού χρόνου. Όμως το θέμα ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδες, άρα η επίκληση του πιεστικού χρόνου είναι εντελώς άστοχη…
    ΒΑΘΜΟΣ: 2

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This