Ανέβηκαν οι τόνοι την ώρα που κατέθετε ο Γιώργος Ξυλούρης στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά τον χαρακτήρισε «αυτοφοράκι». Ο μάρτυρας παραδέχθηκε επίσης ότι το περιβόητο γλυπτό του μπλε ταύρου έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών όντως το δώρισαν συγγενείς του.
Φραπές: Ομολογία για το άγαλμα του μπλε ταύρου
Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, ο Ξυλούρης παραδέχθηκε ότι το διαβόητο άγαλμα με την ονομασία «Pegnion», που εγκαταστάθηκε έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών επί υπουργίας Μάκη Βορίδη, όντως προήλθε από δωρεά της οικογένειάς του. Η παραδοχή έρχεται να διαψεύσει τις προηγούμενες διαρροές που είχαν κυκλοφορήσει στα μέσα ενημέρωσης, όταν είχε σκάσει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις οποίες επρόκειτο για «απλή συνωνυμία» και ο Ξυλούρης δεν είχε καμία σχέση με τη δωρεά.
Κατηγορίες για σιωπή και προστασία πολιτικών στελεχών
Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κατηγόρησε τον μάρτυρα ότι «η σιωπή σας στοχεύει στην προστασία πολιτικών στελεχών», επιμένοντας να τον ερωτά κατ’ επανάληψη αν είναι κατηγορούμενος και ποιος συνέταξε το υπόμνημα που κατέθεσε. Η απάντηση του Ξυλούρη ήταν ειρωνική: «Ένας ταξιτζής μου το έφτιαξε».
Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο Ηλιόπουλος απευθύνθηκε στον μάρτυρα με το προσωνύμιο «Φραπέ», όπως τον αποκαλούν οι αγρότες στα μπλόκα. «Έχω όνομα, το “Φραπέ” κομμένα. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και έχω όνομα», διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Ξυλούρης, προσθέτοντας ότι «έχω ανεχτεί πολλά».
Ο βουλευτής ανταπάντησε σε αυστηρό ύφος: «Δε θα μου σηκώνετε το χέρι και δε θα μου κλείνετε απειλητικά το μάτι. Σας είπα τι λένε οι αγρότες στα μπλόκα».
Για τις απειλές κατά της Τυχεροπούλου
Επικαλούμενος τις επισυνδέσεις που αναφέρονται στη δικογραφία, ο Ηλιόπουλος διατύπωσε προκλητικό ερώτημα: «Πώς γίνεται να γνωρίζετε πόσο στοιχίζει μια δολοφονία; Κάνατε έρευνα αγοράς; Ήταν φιλική τιμή;».
Ο βουλευτής αναφέρθηκε σε διάλογο της δικογραφίας όπου ο Ξυλούρης απειλεί ευθέως την Παρασκευή Τυχεροπούλου, δηλώνοντας ότι αν τη σκότωνε θα πλήρωνε 50 χιλιάδες ευρώ σε δικηγόρους και θα ήταν ελεύθερος. «Το έχετε κάνει στο παρελθόν;», ρώτησε ο Ηλιόπουλος, με τον Ξυλούρη να επικαλείται το δικαίωμα της σιωπής και να παραπέμπει τον βουλευτή να ελέγξει το ποινικό του μητρώο.
Δείτε επίσης:
- Λεβεντιά ο Φραπές!
- ΝΔ: Στέλνει στον εισαγγελέα τον «Φραπέ»
- «Φραπές»: «Δεν θα απαντήσω σε ερωτήσεις» – Δεν είπε αν είναι κουμπάρος με Μητσοτάκη
- «Φραπές»: «Ψεύτικες οι συνομιλίες μου, άλλος μίλησε από το κινητό μου»


Φραπέ μη μασάς είσαι ο ήρωας όλων των νδλων. Πιστευουμε σε εσένα, δειξε μας πως να τα αρπάξουμε και εμείς και να γίνουμε σαν εσένα.