Μύλος και πάλι η Εξεταστική Επιτροπή, με αντεγκλήσεις και βαριά λόγια που αντάλλαξαν ο Μακάριος Λαζαρίδης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η τελευταία συνεδρίαση για το 2025 της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, μόνο σε ήρεμους τόνους δεν εξελίχθηκε.
Όλα ξεκίνησαν από παρέμβαση του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων. Ο οποίος θέλησε να καταγγείλει δημόσια αναφορά που είχε κάνει την προηγούμενη ημέρα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου είχε υποστηρίξει ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει καταδικαστεί για παιδεραστία.
Η επίμαχη αναφορά έχει καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης, όπως και η μεταγενέστερη διόρθωση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν αναφερόταν στον σημερινό υπουργό Υγείας, αλλά στον Νίκο Γεωργιάδη.
Να σημειωθεί ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε την αποστολή εξώδικων ενεργειών, με τον Μακάριο Λαζαρίδη να επιχειρεί να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τις επικείμενες νομικές κινήσεις.
Ο Λαζαρίδης καυγάδισε άσχημα με την Κωνσταντοπούλου
Ενδεικτικός του κλίματος που επικράτησε είναι ο ακόλουθος διάλογος:
Συρεγγέλα: Κύριε Λαζαρίδη έχετε το λόγο.
Κωνσταντοπούλου: Είστε εκτεθειμένη και επίορκη.
Λαζαρίδης: Χθες η κυρία Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει καταδικαστεί για παιδεραστία.
Κωνσταντοπούλου: Ο Γεωργιάδης.
Λαζαρίδης: Θα διαβάσω τι είπε από τα πρακτικά…
Κωνσταντοπούλου: Δεν εννοούσα Άδωνι. Είπα για τον άλλο Γεωργιάδη τον πρώτο αντιπρόεδρο που πρότεινε ο Μητσοτάκης
Συρεγγέλα: Περιμένετε να ολοκληρώσει…
Κωνσταντοπούλου: Όχι, όταν με συκοφαντούν.
Λαζαρίδης: Περιμένετε ομαδικές μηνύσεις.
Κωνσταντοπούλου: Προσέξτε τι λέτε.
Λαζαρίδης: Μα αφήστε με επιτέλους.
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα σας αφήσω να λέτε ψέματα.
Λαζαρίδης: Μα δεν γίνεται
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα σας αφήσω να λέτε ψέματα.
Λαζαρίδης: Από τα πρακτικά λέει η Κωνσταντ…
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα σας αφήσω να λέτε ψέματα
Λαζαρίδης: …
Κωνσταντοπούλου: Όχι. Έχουμε πάρα πολλά να κατηγορήσουμε τον Γεωργιάδη. Είναι αρνητής του Ολοκαυτώματος, του Πολυτεχνείου, είναι ρατσιστής. Δεν τον κατηγόρησα για παιδεραστία. Σταματήστε την γελοία διαδικασία
Λαζαρίδης: Είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου όπως καταγράφεται στα πρακτικά “ο Γεωργιάδης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει καταδικαστεί για παιδεραστία. Αυτό είπε και είναι γραμμένο στα πρακτικά”.
Συρεγγέλα: Ακούστε.
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα ακούω συκοφαντίες για εμένα από ένα θρασύδειλο.
Συρεγγέλα: Αυτό που κάνετε είναι φασισμός. Δεν αφήνετε κανέναν να μιλήσει. Εσείς μιλήσατε 43 λεπτά περισσότερο από όλους.
Κωνσταντοπούλου: Είναι συκοφαντία. Είστε σε δύσκολη θέση
Λαζαρίδης: …
Κωνσταντοπούλου: Δεν θα αφήσω να λέτε συκοφαντίες για εμένα. Με συκοφαντήσατε ανερυθρίαστα. Εμένα, τον πατέρα μου και τη μητέρα μου.
Λαζαρίδης: Είναι ψέματα ότι ο πατέρας σας επί Βαρδινογιάννη ήταν πρόεδρος Παναθηναϊκού;
Κωνσταντοπούλου: Και αυτό είναι κατηγορία; Είναι δημόσιο γεγονός. Ο επίορκος Λαζαρίδης ο συκοφάντης.
Δείτε ακόμα:
- Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την φρεγάτα «Κίμων»
- Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Κωνσταντινούπολη – Συνεργασία για οργανωμένο έγκλημα και μεταναστευτικό

