Κυριακή 13/6/2021

Καταγγελία της Ρένας Δούρου για το απολυμαντικό της Περιφέρειας «made Patoulis»

Μέχρι και αντισηπτικό «made Patoulis» φτιάχτηκε από την Περιφέρεια Αττικής! Όπως μας πληροφορεί η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, κυκλοφορεί ως «αντισηπτικό – απολυμαντικό» προϊόν ένα μπουκαλάκι που φέρει το λογότυπο της Περιφέρειας Αττικής μαζί με το εθνόσημο. Η Δούρου καταγγέλλει όμως ότι αυτό το αντισηπτικό που διανέμεται για την προστασία από τον κορωνοϊό δεν είναι τόσο «αντισηπτικό – απολυμαντικό» όσο καλλυντικό.

«Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις “Οινόπνευμα – απολυμαντική και αντισηπτική δράση”. Μάλιστα, η αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ με το υπ. αριθμ. 42174 της 8/4 έγγραφό της ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί».

«Ερωτήματα επίσης προκαλεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο, το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά την εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το εθνόσημο πάνω στο εν λόγω προϊόν, γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου» λέει ενοχλημένη από όλο αυτό η Ρένα Δούρου και συμπληρώνει: «Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας εν μέσω πανδημίας να σταματήσει να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και να αναλάβει τις ευθύνες της – είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού».

Πάντως, το… τζελ Πατούλης περιέχει, όπως βλέπουμε, 70% οινόπνευμα. Κάτι… σκοτώνει και αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ