Παρασκευή 18/6/2021

Χρήστος Σταϊκούρας: «Η χώρα θα επιστρέψει σε ύφεση αλλά όχι σε μνημόνιο»

Τη θέση ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ύφεση, αλλά δεν θα γυρίσει σε Μνημόνιο διατύπωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η έκταση του προβλήματος στην ελληνική οικονομία από τον κορωνοϊό θα είναι μεγάλη. «Η χώρα θα επιστρέψει σε ύφεση, γι’ αυτό χρειάζεται όλοι να ενεργήσουμε αλληλέγγυα» είπε ο κ. Σταϊκούρας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να γυρίσουμε στα Μνημόνια. Όπως εξήγησε, «δεν θα υπάρξουν μέτρα λιτότητας γιατί έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς την άρση των στόχων για τα πλεονάσματα για το 2020».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στο πότε θα δοθούν τα επόμενα επιδόματα σε εργαζομένους και επιστήμονες. Όπως είπε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, 150.000 επιστήμονες θα δουν την Πέμπτη 30/4 στον λογαριασμό τους τα 600 ευρώ, έως την Παρασκευή 1/5 ανοίγει η πλατφόρμα για όσους επιστήμονες δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση.

Παράλληλα, επισήμανε ότι άλλοι 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν στους λογαριασμούς τους 800 ευρώ, ενώ πάνω από 90.000 επιχειρήσεις θα βοηθηθούν με κρατικά δάνεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ