«Ομοβροντία» ανακοινώσεων από την αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης για το πλάνο μετάβασης στη «νέα κανονικότητα»

Must Read

Σφοδρή ήταν η κριτική που άσκησε σύσσωμη η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, για το πλάνο μετάβασης στη «νέα κανονικότητα».

Το πρώτο κύμα είχε να κάνει με το άνοιγμα των σχολείων, καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε τον φόβο, που είχε επισημάνει και η ειδική επιστημονική επιτροπή, ότι η παρουσία των μαθητών στις σχολικές αίθουσες θα αυξήσει τη διασπορά του κορωνοϊού. Μετά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικεντρώθηκαν στον διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε όσα είπε ή δεν είπε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ανέφερε πως «πέρα από το πότε θα βγουν από το σπίτι, οι πολίτες θέλουν να μάθουν πώς θα παραμείνουν όρθιοι στη ζωή τους με αξιοπρέπεια και δουλειές την επόμενη ημέρα. Για αυτό δεν είπε τίποτα ο κ. Μητσοτάκης», ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και για το άνοιγμα των σχολείων.

«Και, φυσικά, δεν είπε για ποιον λόγο τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που μέχρι χθες χαρακτηρίζονταν από την κυβέρνηση και τους επιστήμονες “υγειονομική βόμβα διασποράς του κορωνοϊού”, τώρα, ξαφνικά, ανοίγουν άρον άρον για είκοσι μόλις μέρες, αφήνοντας, μάλιστα, παράθυρο να κάνει το ίδιο και για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία». Έκλεισε την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την ευχή και την ελπίδα «η απόφαση να μην αποβεί μοιραία για μια πιθανή αναζωπύρωση κρουσμάτων και πάνε χαμένοι οι κόποι δύο ολόκληρων μηνών».

Η Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού και αφού προηγουμένως είχε ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων, επανήλθε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ακόμη και τώρα είναι ανύπαρκτα τα τεστ κορωνοϊού.

«Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ, για να ξέρουμε πού βαδίζουμε. Υπάρχει εξαρχής έλλειμμα και πρέπει τώρα να καλυφθεί. Λειτουργία επιτέλους των κινητών συνεργείων, του δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με επισκέψεις στα σπίτια. Ουσιαστική αναβάθμιση του ΕΣΥ και ενίσχυση των νοσοκομείων, όχι μόνο στα λόγια. Ειδικό σχέδιο για την παρακολούθηση και προστασία ευπαθών ομάδων, ιδιαίτερα σε ευάλωτες δομές», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ.

Άλλα έλεγαν πριν από 20 ημέρες

«Πριν από 20 ημέρες, η κυβέρνηση μας έλεγε ότι τα παιδιά μεταφέρουν τον ιό στους παππούδες και, για τον λόγο αυτόν, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά! Σήμερα, που θέλουν να τα ανοίξουν, λένε το αντίθετο! Εάν ανοίξουν τα σχολεία και ο ιός διασπαρεί σε όλη τη χώρα, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Ποιος θα μας πει εάν, τελικώς, ίσχυαν όσα έλεγαν πριν από είκοσι ημέρες ή όσα λένε τώρα; Με ανοιχτά σχολεία στον πανικό της η κυβέρνηση ίσως κλείσει οριστικά την Ελλάδα, αφού βέβαια έκλεισε και την πόρτα της αλήθειας εδώ και μήνες, δυστυχώς!», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Και το ΚΚΕ δεν άφησε ασχολίαστο το διάγγελμα του πρωθυπουργού. «Η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει τον λαό όχι απλά έξω από το σπίτι, αλλά πιο δυνατό, οργανωμένο, αποφασισμένο, για να αντιπαλέψει την προσπάθεια κυβέρνησης, Ε.Ε. και κεφαλαίου να πληρώσουν και αυτή την κρίση οι εργαζόμενοι και οι λαοί. Το μήνυμα “Μένουμε δυνατοί – Δεν μένουμε σιωπηλοί” πρέπει να ακουστεί τώρα πιο δυνατά», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κόμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This