Αίτημα Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική: «Θέλω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά»

Must Read

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και την κατάθεση ουσιωδών μαρτύρων στην προκαταρκτική επιτροπής της Βουλής για τη Novartis ζητά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Στο νέο αίτημα που απεστάλη στην επιτροπή μέσω των συνηγόρων του ο κ. Παπαγγελόπουλος σημειώνει πως βασικοί μάρτυρες, την εξέταση των οποίων είχε ζητήσει από την πρώτη στιγμή δεν έχουν μέχρι στιγμής κληθεί, γεγονός που, όπως επισημαίνει, «δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς που επιβεβαιώνουν τις αρχικές μου αιτιάσεις ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη που υπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και όχι την νομιμότητα».

Συγκεκριμένα ζητά να εξεταστούν από τα μέλη της επιτροπής νυν και πρώην προϊστάμενοι στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών Αθηνών καθώς και στο Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα, αναφορικά με το εάν κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του δέχθηκαν παρεμβάσεις στο έργο τους. «Αυτοί γνωρίζουν ότι εγώ ουδέποτε παρενέβην στα καθήκοντά τους κατά την επίδικη περίοδο και ότι ως εκ τούτου τα όσα αντίθετα κατέθεσαν κάποιοι μάρτυρες (Εισαγγελείς και Μιωνής) είναι τελείως αναληθή και αντιφατικά», τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

«Αδικαιολόγητη η συνεδρίαση της επιτροπής»

Την ίδια ώρα ζητά να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το όνομα του οποίου βρισκόταν στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας για τη Νοvartis έως και τον περασμένο Αύγουστο όταν και αρχειοθετήθηκε η υπόθεση ως προς το σκέλος που τον αφορά. Παράλληλα στο αίτημα που υπέβαλε μέσω των συνηγόρων του Δημήτρη και Λυδίας Τσοβόλα ζητά να διαβούν το κατώφλι της προανακριτικής για να καταθέσουν ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ιωάννης Φιλιππάκης.

«Η κλήση και εξέταση όλων των ανωτέρω μαρτύρων είναι αναγκαία για την ανεύρεση της αλήθειας, καθόσον άλλοι από αυτούς αναφέρθηκαν από άλλους εξετασθέντες μάρτυρες και άλλοι είναι ουσιώδεις μάρτυρες για γεγονότα που έχουν άμεση και ουσιώδη σχέση με τις ερευνητέες αβάσιμες και αναληθείς κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον μου», επισημαίνει ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώ χαρακτηρίζει την εσπευσμένη συνεδρίαση της επιτροπής εν μέσω κορωνοϊού «αδικαιολόγητη και αντιφατική σε σχέση με τα μέτρα που η κυβέρνηση ζητεί να εφαρμοστούν από τους πολίτες της χώρας».

Πάντως, στη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί να καταθέσει η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός στα μέσα Φεβρουαρίου είχε δώσει μαραθώνια κατάθεση ενώπιον του αντιεισαγγλέα του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρή που ερευνά τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This