Αλέξης Τσίπρας: «Κάνατε μόνο 300 προσλήψεις γιατρών με σύμβαση – Αχρείαστο ρίσκο τα άνοιγμα σχολείων»

Must Read

Δριμεία κριτική έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τον χειρισμό της κυβέρνησης τη ΝΔ στην αντιμετώπιση της πανδημίας κι έκανε λόγο για «πρωτόγνωρη κρίση, που έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία, αλλά και με το σήμερα και το αύριο όλων».

Μόλις 300 προσλήψεις γιατρών

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση καταδίκασε σε τριτοκοσμικές αμοιβές αυτούς που σήμερα αποκαλεί ήρωες: «Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι η κυβέρνησή σας έπραξε το αυτονόητο. Και το λέω με την θετική έννοια του όρου. Στην χώρα μας το αυτονόητο είναι αγαθό εν ανεπαρκεία. Αυτό όμως δεν αρκεί. Ήταν όλος αυτός ο κόσμος που έβαλε ψυχή και πλάτη για να γλιτώσουμε τα χειρότερα. Όλος αυτός ο κόσμος ο ταλαιπωρημένος από χρόνια λιτότητας και μνημονίων δεν μας έδωσε καμία εξουσιοδότηση και λευκή επιταγή για παιχνίδια στις δικές του πλάτες. Χρόνο μας έδωσε για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και εσείς δεν αξιοποιήσατε τον χρόνο. Και γι’ αυτό έχετε να λογοδοτήσετε. Μόνιμες προσλήψεις κάνατε; Μόλις 300 γιατρούς προσλάβατε και αυτούς συμβασιούχους. Τα κρεβάτια ΜΕΘ ελάχιστα προστέθηκαν. Αυτά με τους αναπνευστήρες δεν είναι ΜΕΘ. Αντί μάλιστα να κάνετε προσλήψεις, εμείς είχαμε προγραμματίσει για 4.000 γιατρούς και νοσηλευτές, εσείς παγώσατε την διαδικασία.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση διέθεσε τα τεστ για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικές κλινικές και έτσι μάθαμε ότι οι celebrities είχαν νοσήσει όμως δεν είχαμε ιδέα τι συμβαίνει με τους πολίτες που έμεναν σπίτι τους με συμπτώματα και δεν μπορούσαν να το προμηθευτούν. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα ανέφερε ότι η χώρα μας είναι τελευταία σε τεστ σε όλη την Ευρώπη και η μοναδική χώρα που προσπερνάμε είναι η Βουλγαρία.

«Αχρείαστο ρίσκο τα άνοιγμα σχολείων»

Στο βήμα της Βουλής, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε γιατί θα ανοίξουν Γυμνάσια και οι δυο τάξεις του Λυκείου και κάνει λόγο για μια απόφαση που διχάζει τους επιστήμονες και ενέχει ρίσκο και κινδύνους:

«Τα σχολεία τα ανοίγετε για να δρέψετε δάφνες νικητή που έχετε συνηθίσει. Για να δείξετε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα που δεν θα έρθει. Αναρωτήθηκε γιατί τον Μάρτιο τα σχολεία ήταν υγειονομικές βόμβες και τώρα δεν είναι. Γιατί τώρα η μάσκα που ήταν αχρείαστη είναι τώρα επιβεβλημένη και θα επιβάλλονται και πρόστιμα. Υπεύθυνη στάση δεν την λες αλλά αλλοπρόσαλλη με μεγάλη δόση κομματικής μεροληψίας.»

Τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε δημόσια ερώτηση για τα 20 εκατομμύρια ευρώ που παραχώρησε εξαγοράζοντας ΜΜΕ για την δήθεν προβολή της προστασίας από την πανδημία, παρακάμπτοντας την Διαύγεια σε μια εταιρεία που συνεργαζόταν με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προεκλογικά. Επιπλέον ανέφερε το παράδειγμα χρηματοδότησης σε ενημερωτικά σάτι με έδρα τις ΗΠΑ, ενώ έκανε λόγο για απόπειρα εξαγοράς και επιβράβευσης των φρονίμων και συνετισμού των ατάκτων.

«Εργαζόμενοι που μετετράπησαν σε επιδοτούμενους ανέργους»

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων: «Με βάση αυτό το σχέδιο και όχι με βάση κάποιες λάθος επιλογές μετατρέψατε χιλιάδες εργαζόμενους σε επιδοτούμενους ανέργους. Αφήσατε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις. Όλα αυτά ήταν δικές σας επιλογές με ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό είναι δική σας έμπνευση και δική σας πατέντα. Το τι δούλεψε και τι όχι βγείτε να ρωτήσετε την αγορά. Το λογαριασμό θα τον δούμε.»

Το σκάνδαλο των voucher

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε σκάνδαλο τα voucher μέσω ΚΕΚ που θα έδιναν το βοήθημα στους επιστήμονες και έκανε λόγο για απευθείας αναθέσεις από τα υπουργεία σε «φιλικές» εταιρίες:

«Ταπεινώσατε τους επιστήμονες, που τους είχατε κάνει σημαία προεκλογικά με μια εξευτελιστική και διάτρητη από κάθε άποψη διαδικασία. Και ρώτησε: Ξέρατε, κύριε Μητσοτάκη; Και αν δεν ξέρατε γιατί κρατάτε τον κ. Βρούτση στην θέση του; «Φιλικές» εταιρείες που ξαφνικά άλλαξαν αντικείμενο και άρχισαν να παίρνουν αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, για απολυμάνσεις στις φυλακές! Η κοινωνία δεν είναι κουφή και τυφλή

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This