Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021

Ο μεγάλος αδελφός πάνω από υπουργούς και υφυπουργούς

Υπό διαρκή ηλεκτρονική παρακολούθηση και εποπτεία θα τελούν οι υπουργοί και υφυπουργοί. Ένα σύγχρονο λογισμικό θα εγκατασταθεί στα υπουργεία, ενώ δύο συντονιστές -που θα έχει τοποθετήσει το Μέγαρο Μαξίμου- θα αποτελούν τους «συνδέσμους» με την προεδρία της κυβέρνησης.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα είναι εγγεγραμμένες όλες οι δράσεις ανά τομέα, νομοσχέδια, υπουργικές αποφάσεις, προεδρικά διατάγματα, εγκύκλιοι που θα πρέπει να εκδοθούν για την υλοποίηση των δράσεων και το χρονοδιάγραμμά τους. Σε περίπτωση δε που μία προθεσμία δεν τηρηθεί θα «βγαίνει κόκκινη σημαία».

Ο πρωθυπουργός και το γραφείο του θα έχουν ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στο σύνολο του πληροφοριακού συστήματος, ώστε να ελέγχουν την πρόοδο του κυβερνητικού έργου. Ο κάθε υπουργός θα έχει πρόσβαση στο τμήμα εκείνο που αφορά το υπουργείο τους και τις αρμοδιότητές του. Το πλάνο θα παρακολουθούν οι δύο υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης. 

Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν προσδιοριστεί οι αρμοδιότητες των υφυπουργών. Οι  υφυπουργοί θα έχουν συντρέχουσα νομοθετική πρωτοβουλία και θα μπορούν να υποβάλλουν κατά περίπτωση νομοσχέδια, με την σύμφωνη γνώμη και υπογραφή του προϊσταμένου υπουργού. Κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να αποφεύγει «βέτο» από υπουργούς του σε κρίσιμα θέματα. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ