Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Επανεμφάνιση του παλαιού ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ (και επιβάλει όρους!)

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ όχι μόνο εισχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει και να του επιβάλει όρους. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις του Στέφανου Τζουμάκα και του τσοχατζοπουλικού  Αντώνη Κοτσακά, αλλά αυτός τουλάχιστον έχει κοντά 10 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο Στ. Τζουμάκας, ο οποίος άφησε στα κρύα του λουτρού τον ΣΥΡΙΖΑ που του πρότεινε να κατέβει υποψήφιος στο Επικρατείας, προκαλεί εντύπωση.

«Οι προοδευτικοί και δημοκράτες πολίτες στη χώρα μας δεν μπορούν απλώς και μόνο να λειτουργούν ως συγκυριακός εκλογικός βραχίονας και προεκλογικό ‘μέτωπο δυνάμεων ’ απέναντι στη συντήρηση και τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα αντιλαϊκών πολιτικών της Δεξιάς», υποστηρίζει ο Στ. Τζουμάκας σε άρθρο του (στο Ανοιχτό Παράθυρο).

Μάλιστα απαιτεί: «αυτοκριτική και ανασύνταξη των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας με ένα ειλικρινές προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

Η παρέμβαση Κοτσακά

Ο δε Αντ. Κοτσακάς, που είναι στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει την πλήρη χαλάρωση των κομματικών δεσμών με την υιοθέτηση των μοντέλων που ακολούθησαν οι Κόρμπιν και Σάντερς στη Βρετανία και τις ΗΠΑ αντίστοιχα:

«Ο Κόρμπιν μέσα από αυτή την ιστορία κατάφερε να εγγράψει 400.000 νέους ανθρώπους μέλη του κόμματος για να αντιμετωπίσει τη βαρονία», υποστήριξε (στο «Κόκκινο») ο Α. Κοτσακάς.

Η παρέμβαση των «παλαιοΠΑΣΟΚων» γίνεται με φόντο τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Σε αυτή θα μιλήσουν και οι 53 για τον «μετασχηματισμό» του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρας, αλλά και για την αποτίμηση της κυβερνητικής θητείας την οποία θέλει να αποφύγει η ηγεσία.

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν να απαντήσουν αρκετά πολιτικά ερωτήματα για τον «μετασχηματισμό» του κόμματος σε αριστερή και προοδευτική παράταξη:

  • ποιος θα οργανώσει την μετατροπή; Οι ΣΥΡΙΖΑίοι ή οι ΠΑΣΟΚοι;
  • θα γίνει πρώτα το τακτικό συνέδριο και μετά το άνοιγμα, ή θα προηγηθεί το άνοιγμα όπως επιδιώκουν οι «προεδρικοί» (Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας, Δ. Παπαδημούλης κ.α.)
  • η Προοδευτική Συμμαχία θα αποκτήσει οργανωτική μορφή; Τι θα γίνουν και πως θα αξιοποιηθούν οι Γιάννης Ραγκούσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ