Παρασκευή 25/6/2021

Η Λαίδη G έχει… δυσανεξία στην κριτική! Έξαλλη η Γιάννα για τις οργισμένες απαντήσεις πολιτών στο twitter της

Πρωτόγνωρο θράσος και δυσανεξία στην κριτική επέδειξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, σπεύδοντας να απαντήσει οργισμένα σε πολίτες που… τόλμησαν να της ασκήσουν κριτική στο twitter, φτάνοντας να τους απειλήσει με μπλοκάρισμα!

Συνεχίζοντας τον αδιανόητο και εκτός τόπου και χρόνου διαδικτυακό καβγά που έχει στήσει εδώ και μέρες στα κοινωνικά δίκτυα, η επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» ξέχασε, μάλλον, ότι η ελεύθερη διατύπωση της άποψης και, φυσικά, η κριτική αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δημοκρατίας, δηλώνοντας ότι εφεξής οι διαφωνούντες θα διαγράφονται.

Τι αφορά, όμως, η κριτική που δέχτηκε; Κυρίως την ανάρτησή της ότι «στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου».

Το παραπάνω ανάρμοστο tweet, ήταν εκείνο για το οποίο ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς είχαν προηγηθεί δεκάδες αναρτήσεις, αλλά και δηλώσεις της κυρίας Αγγελοπούλου, οι οποίες δεν εκφράζουν την ιστορική αλήθεια, το ήθος και το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, το οποίο, υποτίθεται ότι, εκπροσωπεί, ως επικεφαλής της επιτροπής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Η ίδια έγραψε στο twitter πως «το δικαίωμα στη διαφωνία και την κριτική είναι αναφαίρετο, ακόμα και όταν αυτές διατυπώνονται σε υψηλούς τόνους. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για το δικαίωμα στη νηφάλια συζήτηση, χωρίς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ad hominem επιθέσεις».

Αντιθεσμική στάση

Συνέχισε, μάλιστα, γράφοντας ότι «όποιος, λοιπόν, το παραβιάζει θα αποκλείεται από τον ψηφιακό μου χώρο. Το να απομακρύνεις το τοξικό συνιστά εμπλουτισμό και όχι λογοκρισία». Η αντιθεσμική στάση της προκαλεί, ομολογουμένως, ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς, όταν κάποιος επιλέγει να αναλάβει δημόσιο αξίωμα, γνωρίζει a priori ότι η δουλειά του θα είναι πάντα αντικείμενο κριτικής.

Όπως όλα δείχνουν, η κυρία Αγγελοπούλου έχει συνηθίσει μόνο στα θετικά σχόλια, στις φιλοφρονήσεις και τις… αυλές. Ειδικά, εν προκειμένω, πάντως, η κριτική που ασκήθηκε είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς οι επίμαχες δηλώσεις περί δήθεν ανοχής στη διαφορετικότητα, έγιναν αποκλειστικά και μόνο για λόγους πρόκλησης – ίσως και αυτοπροβολής.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ