Επιστολή-κόλαφος Μπογδάνου κατά της Γιάννας Αγγελοπούλου

Must Read

Ανοιχτή επιστολή προς τη Γιάννα Αγγελοπούλου απέστειλε ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος, κατηγορώντας τη για αποσιώπηση χριστιανικών αναφορών και ταυτοτικών στοιχείων του ελληνικού έθνους κατά την πρόσφατη ανάρτηση της «λαίδης G», η οποία είχε προκαλέσει και την αντιπαράθεσή της με τον βουλευτή.

«Δεν βάλατε σταυρό στο έμβλημα, δεν είπατε ένα μήνυμα επ’ ευκαιρία της Ανάστασης, μόνο παραθέσατε παρεξηγήσιμα εδάφια από Κοραή. Η θρησκευτική πίστη δεν είναι προτίμηση. Αφού ηγείσθε της Επιτροπής (για το 2021) να μη λησμονείτε στο ότι οι προγονοί μας θυσιάστηκαν για έθνος και θρησκεία» αναφέρει ο κ. Μπογδάνος.

Κανείς, βεβαίως, όπως αναφέρει ο βουλευτής προς την κ. Αγγελοπούλου, «δεν ζητά ένα χριστιανοκεντρικό πνεύμα στις αποφάσεις, ούτε τον λόγο της Επιτροπής. Τα άξια μέλη της αντιλαμβάνονται καλύτερα από όλους, άλλωστε, ότι η Επανάσταση υπήρξε ένα κράμα συντηρητικών και προοδευτικών επιρροών και πολιτικών. Απαιτείται, όμως, ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο επιδεικνύεται σεβασμός σε ένα από τα πλέον πυρηνικά συνθετικά στοιχεία της ελληνικής ταυτότητας, που υπήρξε κεντρικό στην Επανάσταση και επιζεί δυναμικά. Κυρίως όσοι έχουν αναλάβει εκ θέσεως να ενώνουν τους Έλληνες και όχι να εκπροσωπούν τα ιδεολογικά τους πιστεύω οφείλουν να εκφράζονται με ακρίβεια και προσοχή, με σεβασμό στις ευαισθησίες όλων και όχι λίγων εκλεκτών, να μην επιτρέπουν στον λόγο τους το παραμικρό περιθώριο παρανόησης».

Εξάλλου, ο κ. Μπογδάνος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πρωτομαγιά, στην οποία τονίζει ότι ακόμη και το Πάσχα Εκκλησία, κλήρος και πιστοί προσαρμόστηκαν στις έκτακτες συνθήκες. «Εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες στερήθηκαν αγαπημένα τους πρόσωπα και αυτονόητες σε κανονικές συνθήκες ελευθερίες προκειμένου να συμβάλλουν σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια» είπε, σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ που οργάνωσε πορεία χιλιάδων ατόμων. Ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν αυτή έγινε συννόμως και ποιες ενέργειες προβλέπονται ώστε να αποδοθούν ευθύνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν προηγηθεί προσπάθειες από πλευράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να μην κατατεθεί η ερώτηση, κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This