Το υπουργείο οικονομικών προβλέπει μέχρι και 7,9% ύφεση, λόγω κορωνοϊού

Must Read

Για ύφεση από 4,7%, με βάση το αισιόδοξο, έως 7,9%, σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο (!), κάνει λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, μοιάζοντας να απομακρύνεται από τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες διατηρούσαν αρκετά χαμηλά το ενδεχόμενο μιας νέας μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι οι απώλειες τον Μάρτιο ως προς την πορεία των εσόδων κυμαίνονται στο 5% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη του Κρατικού Προϋπολογισμού. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο υφυπουργός δήλωσε ότι το βασικό σενάριο της κυβέρνησης κάνει λόγο για 4,7% ύφεση στο σύνολο του τρέχοντος έτους. Όμως, υπάρχει και το απαισιόδοξο σενάριο πλέον στο «τραπέζι». Βάσει αυτής της εκδοχής, η ύφεση μπορεί να φτάσει στο 7,9%.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, καθοριστικό για τις εξελίξεις στην οικονομία θα είναι το φθινόπωρο, οπότε θα φανεί εάν απαιτηθεί ακόμη ένας γύρος περιοριστικών μέτρων με αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία της αγοράς. Σε σχέση με τις δαπάνες και τα έξοδα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι στις 29 Απριλίου ανερχόταν σε 28,2 δισ ευρώ. Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι μήνες που θα υπάρξουν οι μεγαλύτερες απώλειες στον ΦΠΑ και άφησε τα… καλύτερα στα «χέρια» των Βρυξελλών, σημειώνοντας ότι «υπολογίζουμε ότι θα έχουμε μια ανάκαμψη από τον Ιούλιο και μετά» κυρίως λόγω κοινοτικών πόρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This