Τετάρτη 16/6/2021

Ακόμα μία καταγγελία για περίεργη απευθείας ανάθεση καμπάνιας του ΕΟΤ σε μία μόνο εταιρία!

Σκάνδαλο στην τουριστική προβολή της χώρας μέσω απευθείας αναθέσεων σε μία και μόνο αποκλειστικά εταιρία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 41 βουλευτές του κόμματος, με πρωτοβουλία της τομεάρχου Κατερίνας Νοτοπούλου, υποστηρίζουν ότι στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (13/4/2020) η κυβέρνηση, με το πρόσχημα των έκτακτων συνθηκών, παραβιάζει ευθέως τη νομιμότητα και τους όρους του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς παρέχει προνομιακά στην εταιρία Marketing Greece μέρος ή και το σύνολο του έργου του ΕΟΤ.

Σημειώνεται ότι η εταιρία Marketing Greece είναι μια Ανώνυμη Εταιρία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία έχει ιδρυθεί από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, με σκοπό την υλοποίηση δράσεων για την προβολή και την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Όπως αναφέρει στον ιστότοπό της, είναι «η συμμαχία του ιδιωτικού τομέα για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».

Ωστόσο, ο χαρακτήρας της εταιρίας αυτής, σύμφωνα με την κυρία Νοτοπούλου, δεν μπορεί από μόνος του να αποτελεί λόγο για νομοθέτηση διαδικασίας απευθείας αναθέσεων σε αυτήν κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων. Στην ερώτησή τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για τους λόγους που η εν λόγω εταιρία δεν υποχρεούται να τηρεί τις διατάξεις περί δημόσιων συμβάσεων, καθώς και ποια θα είναι τα προγράμματα που θα αναθέσει ο ΕΟΤ στη Marketing Greece, τα οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει ο ίδιος, μολονότι διαθέτει επαρκές και κατάλληλο προσωπικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ