Παρασκευή 7/5/2021

Β. Κικίλιας: «Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα τα καταφέρουμε και τη θερινή περίοδο»

Την διαβεβαίωση ότι η χώρα θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κατά την θερινή περίοδο προκειμένου να συνδυαστεί ο τουρισμός με την ασφάλεια, έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Ο υπουργός ρωτήθηκε αν θα υπάρχει ο αναγκαίος εξοπλισμός σε ένα τουριστικό θέρετρο, σε περίπτωση που εκδηλωθεί κρούσμα κορωνοϊού και απάντησε:
«Πιστεύω, ναι. Σε μια τεράστια κρίση, τα καταφέραμε μέσα από τις δομές μας και τα νοσοκομεία αναφοράς και όλους τους επαγγελματίες της Υγείας, τους οποίους ευχαριστώ για μια ακόμη φορά. Με σοβαρότητα και επαγγελματισμό θα τα καταφέρουμε και τη θερινή περίοδο».

Αναφερόμενος στην ετοιμότητα του υπουργείου Υγείας εν όψει της επανεκκίνησης του τουρισμού, ανέφερε πως το σχέδιό του περιλαμβάνει μια καθετοποιημένη δομή που έχει να κάνει με τις Περιφέρειες και τα νησιά ανά την Ελλάδα.

Τεστ στο υγειονομικό προσωπικό

«Ανάλογα με το αν το κάθε νησί διαθέτει αεροδρόμιο ή όχι, τι δομές υγείας έχει το κάθε νησί, έχει νοσοκομείο, έχει Κέντρο Υγείας, πόσες κλίνες ΜΕΘ υπάρχουν στο κάθε νησί και πόσες κλίνες COVID-19», διευκρίνισε.

Όπως είπε, αυτά έρχονται να αντιστοιχηθούν με τα ξενοδοχεία μας και τα ξενοδοχειακά καταλύματα, δηλαδή ποιο είναι το σύνολο των δωματίων σε κάθε νησί και ποια είναι η εκτιμωμένη πληρότητα που περιμένουμε μέσα στο καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι θα χρησιμοποιηθούν τεστ αντισωμάτων στο υγειονομικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν περάσει ή όχι τον ιό και αν έχουν αντισώματα.

«Όπου υπάρχουν μικροεστίες έξαρσης του ιού, θα μπορούμε να έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε αμέσως», διαβεβαίωσε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ