Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη την εργαλειοποίηση των μεταναστών, στέλνοντας νέες «καραβιές» μολυσμένων στην Ελλάδα!

Must Read

Εξοργίζει και γεννά πολλά ερωτήματα στους Έλληνες πολίτες, που, με αιματηρές θυσίες, πέτυχαν να περιορίσουν την απειλή του κορωνοϊού στο ελάχιστο, η είδηση ότι τουλάχιστον τέσσερις από τους μετανάστες που έφτασαν προ ημερών στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο.

Πολύ περισσότερο όμως, η είδηση προβληματίζει τους ακρίτες των νησιών μας, που με την υπεύθυνη στάση τους έχουν καταφέρει έως σήμερα να κρατήσουν τον αριθμό των κρουσμάτων κοντά στο μηδέν, ενώ διακυβεύεται η υγεία όσων -λιμενικών, αστυνομικών και εργαζομένων στη δομή μεταναστών- ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Για το Μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση των ροών από τα τουρκικά παράλια, έγινε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο, υπό τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και παρουσία των αρχηγών των τριών Γενικών Επιτελείων, όπως και του αρχηγού του Λιμενικού.

Με την ανεύθυνη, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και δόλια συμπεριφορά της, η Τουρκία φαίνεται να θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο να στείλει μετανάστες μολυσμένους με κορωνοϊό στην Ελλάδα, αφού αποδείχθηκε ανεπαρκής ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης εντός των συνόρων της.

Αν και λίγες οι ροές, χάρη στην αποτρεπτική στάση των πλοίων του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, οι μετανάστες που έφτασαν στα νησιά από τα τουρκικά παράλια τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, σε χώρο μακριά από τις άλλες δομές μεταναστών. Ανάμεσά τους, ωστόσο, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ εντόπισαν τους τέσσερις, συνολικά, μολυσμένους από τον ιό μετανάστες. Με τον ίδιο και ακόμα αυστηρότερο τρόπο θα πρέπει να συνεχίσει να εντοπίζεται και να απομονώνεται κάθε πιθανή υγειονομική απειλή προερχόμενη εκ Τουρκίας, προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο τοπικός πληθυσμός, όσο και οι άλλοι μετανάστες που διαβιούν στις δομές των νησιών.

Ενδεχόμενη επιδίωξη, η εξάπλωση του ιού στην ελληνική επικράτεια

Η συμπεριφορά της Τουρκίας αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές Αρχές με έντονη επιφυλακτικότητα και προβληματισμό. Και αν η Τουρκία δεν αδιαφορεί απλώς για την ανθρώπινη υγεία, για την ανθρώπινη ζωή; Και αν επιδιώκει την εξάπλωση του ιού στην ελληνική επικράτεια, μέσω της αποστολής στη χώρα μας μεταναστών-υγειονομικών βομβών;  Κι αν τα κρούσματα των παράνομων μεταναστών στο μέλλον δεν είναι τέσσερα, αλλά πολλαπλάσια; Τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη υβριδική επίθεση, τότε τα περιθώρια ανοχής θα μηδενιστούν, τότε η προστασία των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας θα καταστεί θέμα δημόσιας υγείας και, άρα, επιβίωσης του ελληνικού πληθυσμού.

Η τακτική εργαλειοποίησης της δυστυχίας των προσφύγων και των μεταναστών για την προώθηση των τουρκικών συμφερόντων, η οποία εκφράστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον Μάρτιο, τακτική που δεν υπολογίζει τις συνέπειες ακόμη και σε ανθρώπινες ζωές, ενδέχεται να έχει πλήρη εφαρμογή και σε αυτήν την περίπτωση. Το μόνο βέβαιο, είναι ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να σταματήσει να εκμεταλλεύεται το Μεταναστευτικό, μέχρι να επιτύχει τους ιδιοτελείς εκβιαστικούς προς την Ε.Ε. σκοπούς της.

«Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων για όποιον πρόσφυγα και μετανάστη θέλει να φύγει από την Τουρκία, δεν έχει αλλάξει. Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πριν από μερικές μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Με βάση αυτές τις δηλώσεις, το μήνυμα της αποτροπής και του απαραβίαστου των ελληνικών συνόρων, που τόσο αποφασιστικά εκπέμφθηκε τον Μάρτιο σε Έβρο και νησιά, φαίνεται ότι δεν έγινε απολύτως αντιληπτό από την τουρκική πλευρά.

Έκτοτε, όμως, τα μέτρα ασφάλειας των συνόρων μας έχουν πολλαπλασιαστεί, οι φράχτες έχουν ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, οι περιπολίες σε ξηρά και θάλασσα συνεχίζονται αμείωτες, ενώ το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, γεμάτο πείρα και με υψηλό ηθικό από την επιτυχημένη απόκρουση της υποκινημένης από τις τουρκικές Αρχές απόπειρας εισβολής του Μαρτίου, είναι έτοιμο να δώσει τη μάχη ακόμα μία φορά, προασπίζοντας τα ελληνικά σύνορα, που είναι και σύνορα της Ευρώπης, αλλά και παρέχοντας στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα, απερίσπαστος, να βγει νικητής από την πολυεπίπεδη κρίση του κορωνοϊού.

Προκλήσεις και από αέρος

Και για να μην ξεχνιόμαστε οι Τούρκοι προκαλούν και από αέρος και πριν από λίγο πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 29.000 πόδια, όταν ζεύγος F-16 πέταξε πάνω από τους Λειψούς, τους Αρκιούς και το Φαρμακονήσι. Λίγο αργότερα, το ίδιο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τη Ρω στα 26.000 πόδια και μετά ξαναπέταξε πάνω από το Φαρμακονήσι στα 27.000 πόδια.

Τα τούρκικα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This