Αντί να ντρέπεται πανηγυρίζει ο Στέλιος Πέτσας για τη «σκοτεινή λίστα» των 20 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ

Must Read

Χωρίς ίχνος ντροπής ο Στέλιος Πέτσας αναμασά και πανηγυρίζει για τα δήθεν μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού Τύπου από την κυβέρνηση κατά την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, τη στιγμή που τα κονδύλια των 20.000.000 ευρώ, όπως προκύπτει και από την επίμονη άρνηση δημοσίευσης στη Δι@ύγεια των μέσων και των ποσών που έλαβαν επακριβώς, πήγαν στις τσέπες ημετέρων ιδιοκτητών media.

Με ένα ευφυολόγημα, κατά την άτυπη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Θεμάτων της Ε.Ε., στην οποία συμμετείχε χθες ως αρμόδιος για τα θέματα Τύπου, ο κ. Πέτσας περιορίστηκε σε ένα ευχολόγιο, και στη μονότονη και πληκτική θεωρία ότι «η υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης είναι ζήτημα δημοκρατίας». Και τι έκαναν ο κ. Πέτσας και η κυβέρνηση για τη στήριξη του πυλώνα της δημοκρατίας, των μέσων ενημέρωσης; Απολύτως τίποτα.

Ή, μάλλον, ρουσφέτια με δημόσιο χρήμα. Το κονδύλι για την ενίσχυση του Τύπου, που από το 2019 πασχίζει να δώσει, απλά… αγνοείται. Δεν έχει φτάσει ακόμη στα ταμεία ΜΜΕ, παρά το γεγονός ότι ο Τύπος γκρεμίζεται.

Βρήκε την ευκαιρία η κυβέρνηση να μοιράσει κρατικό χρήμα στους αρεστούς «μιντιάρχες». Εκοψε αρχικά ένα κονδύλι 11.000.000 ευρώ και στη συνέχεια ακόμη ένα, ύψους 9.000.000 ευρώ, για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού, αλλά τα μοίρασε με αδιαφανείς διαδικασίες και σκοτεινούς όρους.  Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά η κυβέρνηση δεν έχει δημοσιοποιήσει τη λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που έλαβε το καθένα. Γιατί, άραγε; Τι κρύβει;

Πρότεινε στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Πέτσας να υπάρξει και μια πανευρωπαϊκή επικοινωνιακή εκστρατεία, με στόχο την ορθή ενημέρωση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης για την εποχή μετά την άρση των περιορισμών από τον κορωνοϊό, με τη συμμετοχή όλων των ΜΜΕ και τη δημιουργία ενός ειδικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για τον Τύπο.

 Σωστή η πρόταση, αν βεβαίως δεν έχει στο μυαλό του και πάλι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να αντληθούν ευρωπαϊκά κονδύλια και να διατεθούν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που χορηγήθηκαν τα 20.000.000 ευρώ. Κοινώς, σε αντάλλαγμα στήριξης και ασυλίας της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This