28-5-2020

Επιφυλακτική η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη γαλλογερμανική πρόταση, παρότι δεν πρόκειται για (νέο) μνημόνιο

Επιφυλακτική εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στη γαλλογερμανική πρόταση, για τη στήριξη των ευρωπαϊκών οικονομιών από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Παρότι η σύμπλευση των δύο μεγαλύτερων οικονομικών της Ευρωζώνης αξιολογείται θετικά -ως πρώτο βήμα τουλάχιστον-, υπάρχει προβληματισμός ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα κονδύλια θα μοιραστούν στα μέλη-κράτη, αλλά και τους όρους γι’ αυτά.

Χαρακτηριστικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε μεν ότι δεν πρόκειται για μνημόνιο, αλλά τόνισε ότι πρέπει να προσέξουμε τα «ψιλά γράμματα», φανερώνοντας τους φόβους της κυβέρνησης τόσο για την πρόταση, όσο και για πώς αυτή θα αλλάξει, προκειμένου να παρακάμψει αντιρρήσεις συγκεκριμένων χωρών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και στο ότι δεν θα συγκριθεί η υγειονομική κατάσταση για τη στήριξη, αλλά η επίπτωση της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα χαρακτηρίστηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια χώρα ευάλωτη σε βαθιά ύφεση, γιατί στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έχει επίσης τις επιφυλάξεις του. Σε σχετικές δηλώσεις του τόνισε: «Είναι ένα θετικό βήμα αυτό που πετυχαίνει η Ευρώπη, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αρκετό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW