«Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», στο Ηρώδειο

Must Read

Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο χώρος του Ηρωδείου φιλοξενεί φέτος μια εικαστική έκθεση.

Σαράντα μορφές φιλοτεχνημένες από τον γλύπτη Διονύση Καβαλλιεράτο, κατασκευασμένες από διάφορα υλικά (χαλκός, πηλός, ρητίνη, καθρέφτης, ξύλο), συνθέτουν έναν κυκλικό χορό που αναπτύσσεται πάνω στην κεντρική σκηνή σε διαφορετικά ύψη και κλίμακες.

Τα έργα του Διονύση Καβαλλιεράτου περιγράφουν έναν σκληρό και διαταραγμένο κόσμο αστείων συμβάσεων, θεατρικών παραλόγων και αδιαφορίας, με δόσεις ειρωνείας και αυτοσαρκασμού. Στην εγκατάσταση στο Ηρώδειο, που έχει τίτλο «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», με αφετηρία τις θρησκευτικές και κοινωνικοπολιτικές συμπαραδηλώσεις του τελετουργικού κυκλικού χορού (ένα μοτίβο που συναντάται από τα προϊστορικά χρόνια), ο καλλιτέχνης μας μιλά για τη σημασία της κοινότητας, της συντροφικότητας, του γέλιου, της σωματικής έκφρασης. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και τον Οργανισμό Νέον. Διάρκεια έως τις 3 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παρωδία θητείας σε παρωδία χώρας

Αρχικά υπολογίζαμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα μας έκανε την τιμή να υπερασπιστεί επί 20ήμερον την εδαφική ακεραιότητα της...

More Articles Like This