Περιφέρεια Αττικής: Δεκάδες πολιτιστικές Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου

Must Read

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσίασε τη Δευτέρα το μεσημέρι, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, το πρόγραμμα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την Αττική το φετινό καλοκαίρι, με το συντονισμό και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο αρμόδιο για θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις Χ. Ρώμα και τον Αντιπεριφερειάρχη οικονομικών Ν. Πέππα, είναι προϋπολογισμού άνω του 1 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί σε περισσότερους από 45 δήμους της Αττικής ενώ εκτιμάται ότι θα συμμετέχουν πάνω από 600 καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού, στηρίζοντας, παράλληλα, και το κίνημα support Art workers.

Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, είναι πλουραλιστικό και υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με τους προβλεπόμενους περιορισμούς λόγω πανδημίας, πάνω από 80.000 πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει έγκαιρα την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου.

Η κατάρτιση του προγράμματος έχει γίνει σε συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι πραγματοποιούν εκδηλώσεις φέτος το καλοκαίρι καθώς και με σημαντικά Φεστιβάλ (Βράχων, Πέτρας, Αισχύλεια Ελευσίνας, Ελαιώνα, Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού, κ.ά.).

Επιπλέον, μέσα από τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται αναδεικνύονται χώροι πολιτισμού και αναψυχής της Περιφέρειας, όπως το Αττικό Άλσος, το Πεδίον του Άρεως και το Πάρκο Τρίτση.

Συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο

Εξέχουσα θέση στις εκδηλώσεις έχει η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος. Στο πλαίσιο αυτό το θέατρο του Αττικού άλσους ανοίγει τις πύλες του, παίρνοντας κάθε υγειονομική προφύλαξη, για οκτώ παραστάσεις του εμβληματικού αριστουργήματος του Αισχύλου «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων» το οποίο αν δεν είχε στηριχθεί από την Περιφέρεια κινδύνευε να αναβληθεί. Αντίστοιχα σημείωσε ότι με τη συνεργασία της Περιφέρειας πραγματοποιείται το φεστιβάλ Ελαιώνα το οποίο προάγει το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες με ειδικό αφιέρωμα φέτος στο Σοφοκλή.

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη και Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, καθώς και καλλιτέχνες οι οποίοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί. Μεταξύ αυτών ο συνθέτης Γ. Κατσαρός, ο τραγουδιστής Γ. Ανδρεάτος, η ηθοποιός Χ. Αλεξανιάν, η τραγουδίστρια Λ. Αλκαίου, η τραγουδίστρια Ζ. Παπαδοπούλου και η ηθοποιός Κ. Σαμαρά.

  • Δείτε εδώ το επικαιροποιημένο πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This