Στο υπ. Πολιτισμού το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα

Must Read

Σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε ομόφωνα την Πέμπτη την απαλλοτρίωση ή την απευθείας αγορά από το υπουργείο Πολιτισμού του σπιτιού του Κωστή Παλαμά στην Πλάκα. Το θέμα εισήχθη στο Συμβούλιο με εντολή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να αποκατασταθεί το κτίριο και να μετατραπεί σε χώρο μελέτης και σπουδής της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας.

«Είναι μια απόφαση που οφείλαμε στον ποιητή, αλλά και στους πολίτες που απαιτούν να του αποδοθούν η τιμή και η ευγνωμοσύνη των νεότερων γενεών» δήλωσε η κυρία Μενδώνη, προσθέτοντας ότι έγινε πράξη αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Στην Πλάκα

Το διώροφο κτίριο της οδού Περιάνδρου 5 στην Πλάκα, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο ποιητής Κωστής Παλαμάς, είχε κηρυχτεί το 1999 «ιστορικό διατηρητέο μνημείο». Παρά τις προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς από τους ιδιοκτήτες του για την πώλησή του, αυτή δεν κατέστη δυνατή, με αποτέλεσμα το 2011 να κινδυνεύσει να βγει σε πλειστηριασμό λόγω τραπεζικών υποχρεώσεων, κάτι που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Τα χρόνια που ακολούθησαν εγκαταλείφθηκε στην τύχη του και είχε καταντήσει σκουπιδότοπος, με μόνο μια μικρή πινακίδα να θυμίζει ότι εκεί έζησε και πέθανε ένας από τους κορυφαίους Ελληνες λογοτέχνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This