Κυριακή 13/6/2021

«The Godfather Coda»: Ο Κόπολα παρουσιάζει τον «Νονό 3» που πάντα θέλαμε να δούμε! (video)

Ξαναμονταρισμένος, με νέα αρχή, διαφορετικό φινάλε και κάποιες έξτρα σκηνές

Ένα μεγάλο του όραμα κάνει πραγματικότητα o Φράνσις Φορντ Κόπολα, παρουσιάζοντας στο κινηματογραφόφιλο κοινό το «The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone».

Πρόκειται, ουσιαστικά για τη νέα εκδοχή της τρίτης και τελευταίας ταινίας από την επική τριλογία «Ο Νονός» («The Godfather»), την οποία, ο εμβληματικός σκηνοθέτης, αποφάσισε να ξαναμοντάρει, προσδίδοντάς της νέα αρχή, διαφορετικό φινάλε και προσθέτοντάς της σκηνές που λείπουν από την αρχική ταινία, βελτιώνοντας, παράλληλα την ποιότητα του ήχου και της εικόνας.

Το «The Godfather Coda: The Death of Michael Corleone» θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 8 του ίδιου μήνα θα είναι διαθέσιμο σε DVD, Blu-ray και υπηρεσίες streaming.

Με τη νέα αυτή εκδοχή του «Νονού ΙΙΙ», ο Κόπολα κάνει επιτέλους την επιθυμία του πραγματικότητα για μια τρίτη ταινία η οποία θα πλησιάζει σε ποιότητα τις θρυλικές πρώτες δύο ταινίες της αξεπέραστης τριλογίας του «Νονού».

Το πιο κατάλληλο τέλος για την τριλογία

«Ο τίτλος “Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone” είναι μία αναγνώριση της κοινής προτίμησης που είχαμε με τον Μάριο για αυτό που έγινε στην πορεία το “The Godfather: Part III”. Για αυτή την εκδοχή του φινάλε, δημιούργησα ένα καινούργιο φινάλε και μια νέα αρχή, μετέφερα κάποιες σκηνές, αλλά και μουσικά σημεία. Με αυτές τις αλλαγές και με βελτιωμένη ποιότητα και ήχο είναι το πιο κατάλληλο τέλος για την τριλογία και είμαι ευγνώμων στον Τζιμ Γιαννόπουλος και την Paramount που μου επέτρεψαν να το κάνω», είχε δηλώσει με ικανοποίηση ο σκηνοθέτης πριν από λίγο καιρό.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις αλλαγές του σκηνοθέτη, η ομάδα της εταιρείας παραγωγής του, American Zoetrope, αποκατέστησε την εικόνα σε υψηλή ανάλυση 4Κ, ενώ στο πλαίσιο της επεξεργασίας, διορθώθηκαν ατέλειες ή ζημιές στο αρχικό φιλμ.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι η τρίτη ταινία του «Νονού» κυκλοφόρησε το 1990, με πρωταγωνιστές τους Αλ Πατσίνο, Ντάιαν Κίτον, Άντι Γκαρσία και Σοφία Κόπολα, και ήταν υποψήφια για 7 Όσκαρ (Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Άντι Γκαρσία, Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου τραγουδιού, Moντάζ, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Φωτογραφίας), χωρίς, ωστόσο, να κατάφερε να κερδίσει κάποιο.

  • Δείτε το trailer του νέου, βελτιωμένου τρίτου «Νονού»:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ