Ροκ «φωνή» για τα Γλυπτά

Η σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη μιλά στην για την παράσταση «Take Μe Ηome», το πρώτο μιούζικαλ για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Must Read

Το «Athena Τake Μe Ηome» αποτελεί ένα όραμα του oίκου μόδας Τρανούλη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους. Το κίνημα «Athena Take Μe Home» είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, που μέσω της μόδας ανδρώνεται και εκδηλώνεται ως κραυγή ενάντια στην κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

  • Aπό τον Βαγγέλη Καράλη

Για πρώτη φορά μάλιστα θα παιχτεί θεατρική παράσταση με σκοπό τη διάδοση και τη γνώση της ιστορίας της κλοπής των Γλυπτών της Ακρόπολης, με τη σχεδιάστρια μόδας και πρόεδρο του «Athena Take Me Home» Αθηνά Τρανούλη να μιλά στην «Espresso» και να εξηγεί τις πρωτότυπες δράσεις με σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών μας.

Η θεατρική παράσταση «Take Μe Home» είναι η πρώτη παράσταση που έχει ως σκοπό την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Περί τίνος πρόκειται;

Η θεατρική παράσταση είναι το πρώτο ροκ μιούζικαλ που δημιουργήθηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και βασίζεται στο κόμικς «Παππού, θα μου πεις μια ιστορία;» του Μανώλη Μουμαλίδη, σκοπός του οποίου είναι η διάδοση και η γνώση της ιστορίας της κλοπής των Γλυπτών της Ακρόπολης, με πρωτοβουλία του κινήματος «Athena Take Μe Home». Είναι μια μυθοπλασία, εμπνευσμένη από τα αληθινά γεγονότα της λεηλασίας των μνημείων της Ακρόπολης, που διέπραξε ο Τόμας Μπρους, κόμης του Ελγιν, στις αρχές του 19ου αιώνα. Η παράσταση γίνεται με τη συνδρομή και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Τι είναι το κίνημα «Athena Take Μe Home» και πώς δημιουργήθηκε;

To «Athena Take Μe Home» αποτελεί ένα όραμα του οίκου μόδας Τρανούλη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη γενέτειρά τους. Το κίνημα είναι μια φωνή διαμαρτυρίας, που μέσω της μόδας ανδρώνεται και εκδηλώνεται ως κραυγή ενάντια σε μια τραγική κλοπή που πραγματοποιήθηκε σε βάρος ενός ιδιαίτερα λαμπερού πολιτισμού, εκείνου της αρχαίας Ελλάδας. Η ιδέα του κινήματος ανήκει στον πατέρα μου Θεόδωρο Τρανούλη, μέσα από τη συναναστροφή του με τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ζιλ Ντασέν καθώς και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Διαμαντόπουλο, οραματιστές της ιδέας της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Επίσης, θα ήθελα να αναφερθούμε και στο πρώτο κόμικς που δημιουργήσατε με τον ίδιο σκοπό.

Το «Παππού θα μου πεις μία ιστορία;» είναι το πρώτο κόμικς στο οποίο ο μικρός ήρωας εξιστορεί το ταξίδι των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Αθήνα στη Βρετανία. Μέσα από τις σελίδες του θα μάθουν μικρά και μεγάλα παιδιά αυτό το δύσκολο ταξίδι αλλά και την ελπίδα της επιστροφής, που είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ποιες θα είναι οι επόμενες δράσεις σας;

Σκοπός μας είναι η παράσταση να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, με σκοπό να αφυπνίσει, να ενημερώσει αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Είναι μία συλλογική προσπάθεια και σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η παράσταση «Take Μe Home» θα παιχτεί την Τετάρτη 27 Απριλίου, στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Μαλισσόβα και παίζουν οι ηθοποιοί Κώστας Αρζόγλου, Δημήτρης Μαζιώτης, Πάνος Παταγιάννης, Ραφαήλ Κριτούλης, Ελίνα Γιαννάκη, Γιώργος Ψάλτου, Ρενάτα Καπετανάκη, Βασίλης Μπατσακούτσας, Μαρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Ρεβέκκα Γιαννάκη, Γιώργος Μαντάς και Κωνσταντίνος Κρομμύδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This