Δέος για το άγαλμα του αυτοκράτορα Αδριανού στη Λύττο

Must Read

Εντυπωσιάζουν οι πρώτες εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το άγαλμα του Ρωμαίου αυτοκράτορα που ανακαλύφθηκε πέρυσι σε ανασκαφή στην περιοχή της Λύττου, στο Ηράκλειο.

Το εύρημα, όπως δείχνει βίντεο του cretalive.gr, είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση, γεγονός που το καθιστά αρκετά εντυπωσιακό. Αν και ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το άγαλμα, πιθανολογείται ότι αναπαριστά τον αυτοκράτορα Αδριανό.

Οι ανασκαφές συνεχίζονται και φέτος, για να έρθουν στο φως ακόμα περισσότερες πτυχές της πλούσιας Ιστορίας της περιοχής.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σημειώνεται πως στην κάμερα του cretalive.gr μιλούν οι διευθυντές της ανασκαφής Άγγελος Χανιώτης, καθηγητής στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών στο Πρίνστον και Αντώνης Κοτσώνας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, καθώς και η υποψήφια διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, Βάλια Τσικριτέα με τον διδάκτορα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μανώλη Πετράκη.

Η ανασκαφή αποτελεί συνεργασία του Ινστιτούτου Προηγμένων Μελετών του Πρίνστον και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενώ υπεύθυνη για την ανασκαφή είναι η Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This