Σάββατο 19/6/2021

Ορεινές Συμφωνίες: Ένα ντοκιμαντέρ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σύντομα στους κινηματογράφους (video)

Λίγα χρόνια πριν από το θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ρωτήθηκε ποια από αυτά που κατάφερε να κάνει στα εβδομήντα χρόνια ενεργής παρουσίας του στο δημόσιο βίο θεωρούσε ο ίδιος, με την απόσταση του χρόνου πλέον, πιο σημαντικά.

Οι απαντήσεις του εμπνέουν την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες», την οποία παρουσιάζει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο πίσω από τον πολιτικό, που με τις απόψεις, τις επιλογές και κυρίως την στάση του αγαπήθηκε, αλλά και αμφισβητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο σύγχρονο πολιτικό στη χώρα μας.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βαγγέλης Ευθυμίου, μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα του είδους, επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού, αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης, η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση, αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η ταινία, τη μουσική της οποίας υπογράφει ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης μας Βαγγέλης Παπαθανασίου, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους από τις 31 Οκτωβρίου, σε διανομή Feelgood.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα της ταινίας θα διατεθούν για την προστασία και αναγέννηση της Αμπελιτσιάς, ενδημικού δένδρου των Λευκών Ορέων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ