Οι συναυλίες της Τίνας Τράκου έχουν ιερό σκοπό

Στο βίντεο κλιπ του νέου της τραγουδιού η νεαρή Νανά Τζαβάρα στέλνει ηχηρό μήνυμα ισότητας

Must Read

Μία από τις αγαπημένες ερμηνεύτριες που καταφέρνει πάντα να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας όχι μόνο για τις φωνητικές της ικανότητες αλλά και για την ανθρώπινη προσφορά της, είναι αναμφίβολα η Τίνα Τράκου.

Για μια ακόμα χρονιά, τα έσοδα από τις συναυλίες της θα στηρίξουν τον Σύλλογο ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ και τα παιδιά με αναπηρία και καρκίνο, κάποια εκ των οποίων μάλιστα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

  • Από την Πωλίνα Χρήστου

Η Τίνα Τράκου μιλάει στο newsbreak.gr για το νέο της τραγούδι με τίτλο «Μη λυπάσαι», στο βίντεο κλιπ του οποίου συμμετέχει η Νανά Τζαβάρα, μια νεαρή ΑμεΑ που κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, στέλνοντας παράλληλα ηχηρό μήνυμα για την ισότητα.

Η ερμηνεύτρια που έχει ως στόχο ζωής να βοηθήσει τα παιδιά, μας καλεί να αποκτήσουμε το τραγούδι μέσα από τις ψηφιακές πλατφόρμες και να συνδράμουμε στο έργο του Συλλόγου.

Τίνα, το νέο σου τραγούδι μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από μια παλαιότερη δεκαετία.

Είναι ένα ευαίσθητο χασάπικο, θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και λίγο «παλιακό» και αυτή ήταν και η αρχική μας σκέψη. Μέσα σε αυτό τον απίστευτο χαμό από νέους ήχους, να κεντρίσουμε το αυτί κ την καρδιά τον ακροατή με κάτι που να του θυμίζει μια άλλη εποχή, πιο μελωδική, τρυφερή, σαν να ναι βγαλμένη από ελληνική ταινία.. Ο Νίκος Παπαδόπουλος έγινε το δημιουργικό μου μουσικό ταίρι σε στίχους και σε μουσική για να βγει αυτό το αποτέλεσμα..

Ταυτόχρονα συνεχίζεις δυναμικά το έργο σου στον Σύλλογο ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ. 

Ο σύλλογος είναι η προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο που θα μπορεί να αποδεχθεί αλλά και να φροντίσει, οποιαδήποτε κατάσταση του σώματος και του νου ενός ατόμου, που δυσκολεύει την επικοινωνία του με το κόσμο γύρω του αλλά και την εκτέλεση διάφορων ενεργειών του. Ο σύλλογος με γνώμονα τις ανάγκες των ατόμων αυτών αλλά και των οικογενειών τους, στέκεται αρωγός στην ανακούφιση και στήριξη τους σε θέματα, κυρίως της καθημερινότητας αλλά και πιο περίπλοκων καταστάσεων, όπως ένταξη σε σχολικές δομές, παραμονή σε θεραπευτικά ιδρύματα, ιατρική παρακολούθηση μέσω εθελοντικών ομάδων ιατρών και νοσηλευτών. Είμαστε το κομμάτι αυτό που η πολιτεία δεν μπορεί να προβλέψει για όλους.

Μας συγκίνησε ιδιαίτερα η συμμετοχή στο videoclip, μίας νεαρής ΑμεΑ κάτι το οποίο δεν έχουμε συνηθίσει παρά το γεγονός ότι όλοι μιλάμε για ισότιμα μέλη.

Η Νανά Τζαβάρα… ένα χάρμα κορίτσι, με απίστευτο ταλέντο και χιούμορ που σκοπό της έχει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της. Ήρθε απρόσμενα στη ζωή μου και ήταν κ το κομμάτι του παζλ που μου έλειπε, για να στηρίξω τα λεγόμενα του συλλόγου με τα πεπραγμένα του. Έδωσε υπόσταση στην ιδέα μου, που υλοποίησε ο αγαπημένος μου Τάσος Αλατζάς, να δει ο κόσμος πως ισότιμα μέλη είμαστε όταν συμμετέχουμε παντού, κανείς δεν μας εμποδίζει να δημιουργήσουμε και να επικοινωνήσουμε τα ταλέντα μας. Το κλιπ φανερώνει, τη θέληση για ζωή, την ανάγκη να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, την διάθεση να υπάρχεις στο κοινωνικό σύνολο, έστω και αν τελικά δεν καταφέρεις να κερδίσεις το αντικείμενο του πόθου σου, όποιο κ αν είναι αυτό… έρωτας, επιτυχία, λεφτά.

ΑμεΑ ωστόσο συμμετέχουν και στις συναυλίες σου ως ενεργά μέλη της ομάδας σου. Πως αποδέχονται την πρόσκληση σε εργασία;

Ακριβώς. Τα παιδιά έχουν λαχτάρα να συμμετέχουν. Τις φορές που αυτό δεν συμβαίνει είναι γιατί και οι ίδιοι οι γονείς φοβούνται την έκθεση και την εργασία, πιστεύοντας πως θα τους κρίνει αρνητικά ο κόσμος. Εδώ βλέπουμε πως σαν κοινωνία δεν είμαστε αρκετά ενημερωμένοι έτσι ώστε να μην θεωρούμαι το αυτονόητο, περίεργο… Όταν το πετυχαίνω, οι συναυλίες παίρνουν άλλη υπόσταση και γίνονται μαγικά ονειρικές!

Μίλησέ μας για τις επερχόμενες συναυλίες σου.

Από τα τέλη Ιουνίου έχω ξεκινήσει μια σειρά εμφανίσεων με ένα αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή με τραγούδια από τη Σμύρνη, ξεκινώντας από τον Δήμο Αθηναίων, εν συνεχεία στο δήμο Ζωγράφου με τραγούδια από τον Ελληνικό Κινηματογράφο. Στις 15/7 μας φιλοξενεί ο δήμος Δάφνης-Υμηττού και στις 17/7 θα είμαστε στην Άργος. Από Σεπτέμβρη μας φιλοξενεί η περιφέρεια Αττικής για δυο συναυλίες στο Αττικό Άλσος 9 κ αι 11/9. Στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας θα εμφανιστούμε 4/9, στον Δήμο Κορυδαλλού 5/9 και στον Δήμο Αχαρνών 6/9. Ο Δήμος Ζωγράφου θα μας φιλοξενήσει ξανά με ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη. Για τον  Δήμος Αμαρουσίου και Φαλήρου περιμένουμε ημερομηνίες και φυσικά θα βρεθούμε στην αγαπημένη μου Σπάρτη.

Υπάρχουν αρωγοί στην προσπάθειά σου; Φαντάζομαι οι ανάγκες για στήριξη έχουν μεγαλώσει.

Υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν εθελοντικά με προσωπική εργασία αλλά και οικονομικά ανάγκες οικογενειών, κυρίως όμως τα έσοδά μας είναι από τις συναυλίες μας. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως αν οι Δήμαρχοι μας αγνοούν, αυτομάτως είναι σαν να γυρίζουν την πλάτη τους στα παιδιά αυτά που χρειάζονται την στήριξή μας και την προσοχή μας. Δεν είναι πολλοί αυτοί που το κάνουν, όμως υπάρχουν και είναι λυπηρό…

Ποιο είναι το πιο μεγάλο σου όνειρο; 

Ως καλλιτέχνης, ονειρεύομαι, εμφανίσεις με κόσμο, πολύ πολύ κόσμο που θα τραγουδάει τα τραγούδια μου μαζί μου και θα περνάει όμορφα. Ως άνθρωπος, έχω πετύχει αυτό που ονειρεύτηκα, μια όμορφη συντροφική ζωή με ποιότητα, αγάπη και εξέλιξη. Ως ιδρυτής του συλλόγου ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ ονειρεύομαι έναν κόσμο που θα στηρίζει χωρίς δεύτερες σκέψεις τους αδύναμους και τους έχοντες ανάγκη.

Ποια η θέση σου για το metoo και όσα συμβαίνουν και στον καλλιτεχνικό χώρο; Έχεις αντιμετωπίσει κάποιο βίαιο περιστατικό;

Εγώ από την φύση μου, και από την αρχή της πορείας μου, ήμουν ένας άνθρωπος που φρόντιζα ,αν γινόταν κάτι προσβλητικό απέναντι μου και να το δημοσιοποιώ και να το καταγγέλλω με οποιοδήποτε κόστος. Οπότε όλο αυτό τώρα που γίνεται, για μένα ήταν το φυσιολογικό και το αναμενόμενο. Ίσως και γι’ αυτό δεν έχω να σου πω κάτι τραγικό η βίαιο που να συνέβη στην ζωή μου. Σίγουρα κάποιος μας προσεγγίζει ωραία, κάποιος άγαρμπα, κάποιος επιθετικά. στο χέρι μας νομίζω είναι να βάλουμε τον καθένα στη θέση του και να του καταστήσουμε σαφές μέχρι που είμαστε διαθέσιμοι να φτάσουμε.

Τι θα ήθελες να πεις στο ευρύ κοινό;

Να στηρίξει το νέο μου τραγούδι, να το ακούσει και αν το βρει ενδιαφέρον να το αγοράσει από τις ψηφιακές πλατφόρμες και να βάλει έτσι ένα μικρό αλλά σημαντικό λιθαράκι στην στήριξη του συλλόγου ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ και των παιδιών με αναπηρία και καρκίνο.

Εδώ μπορείτε να αποκτήσετε το τραγούδι «Μη λυπάσαι» και να στηρίξετε το ΒΗΜΑ ΖΩΗΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This