Τρίτη 18/5/2021

Ο Τζιτζικώστας μετατρέπει τη Θεσσαλονίκη σε… Χόλιγουντ!

Εξαιρετικά θετική υποδοχή από τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς στο Χόλιγουντ είχε η αποστολή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα και στόχο την προώθηση της περιοχής για κινηματογραφικές παραγωγές μέσω του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη διαδικτυακή πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης Netflix, είχε συνάντηση με στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, μελών της Ένωσης Εταιρειών Κινηματογράφου Αμερικής, και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Millennium Films Jeffrey Greenstein, με τον οποίο συμφώνησαν τη δημιουργία στούντιο της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε επίσης με την Production Policy Coordinator του Netflix Meredith Brace Sloss, την οποία ενημέρωσε για την ίδρυση και τη λειτουργία του πρώτου οργανωμένου Film Office της Ελλάδας στην κεντρική Μακεδονία και παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν η περιοχή, αλλά και η χώρα για οπτικοακουστικές παραγωγές. Η κυρία Sloss έκανε λόγο για μια περιοχή που πράγματι διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα για την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών και μπαίνει ως κάτι φρέσκο στην ατζέντα των παραγωγών.

Στα γραφεία της Millennium Films ο κ. Τζιτζικώστας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της εταιρίας Jeffrey Greenstein. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για να γίνει το συντομότερο πράξη ο σχεδιασμός της εταιρείας να κατασκευάσει και να λειτουργήσει στούντιο της Millennium στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του που μια εταιρεία με αμέτρητες επιτυχημένες παραγωγές και με απίστευτα πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες παγκοσμίως σκοπεύει να χτίσει τα δικά της στούντιο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να βρεθεί άμεσα ο κατάλληλος χώρος για να προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου κινηματογραφικού πρότζεκτ, αφού αυτή η εξέλιξη θα βοηθήσει πάρα πολύ όλη την περιοχή, κάτι που τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ