«Ο Κόκκινος Πλανήτης» έρχεται στο πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Must Read

Μια νέα ψηφιακή παράσταση για τον Άρη έρχεται στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τίτλο «Ο Κόκκινος Πλανήτης». Πρόκειται για τη νέα παραγωγή του ίδιου του ιδρύματος που υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους μέχρι τον γειτονικό μας πλανήτη, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες εξερεύνησης του Άρη, όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί!

Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου και θα προβάλλεται καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο, με τη συνοδεία της φωνής του ηθοποιού Γιάννη Στάνκογλου. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας άνω των δέκα ετών και ενήλικες, φυσικά.

Κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 22 Οκτωβρίου με δυο παραστάσεις (ώρες 18:30 και 20:00) και ελεύθερη είσοδο. Για να παρακολουθήσει την παράσταση το κοινό θα χρειαστεί μόνο ένα δελτίο εισόδου που θα προμηθευτεί από το ταμείο του Πλανηταρίου. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου, ενώ θα διατεθούν συνολικά 240 δελτία εισόδου για κάθε προβολή.

Σύμφωνα με ενδεικτικά στοιχεία, ο Άρης ήταν κάποτε αρκετά πιο θερμός, με πυκνή ατμόσφαιρα και νερό που σχημάτιζε λίμνες και θάλασσες. Πώς όμως έχασε ο Άρης το νερό του; Εμφανίστηκαν άραγε μικρόβια στον Άρη, όταν ο πλανήτης αυτός ήταν πιο φιλόξενος στην ζωή; Πώς εξελίσσεται η εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, συνεχίζεται και πότε θα περπατήσουν στην επιφάνειά του οι πρώτοι αστροναύτες;

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα δίνουν απαντήσεις μέσα στην ταινία Έλληνες επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, όπως ο Σταμάτης Κριμιζής, ο Παναγιώτης Νιάρχος και ο Κοσμάς Γαζέας, ο οποίος θα «ανοίξει» και τις δύο εναρκτήριες παραστάσεις στις 22 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This