Πέθανε η θρυλική Κουβανή μπαλαρίνα Αλίσια Αλόνσο (video)

Must Read

Η θρυλική Κουβανή μπαλαρίνα Αλίσια Αλόνσο έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών (98 ετών), την Πέμπτη 17/10 , όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας.

Η είδηση του θανάτου της μοναδικής λατινοαμερικάνας «prima ballerina assoluta» –ένας συμβολικός τίτλος που δίνεται στις πλέον εξαίρετες μπαλαρίνες της γενιάς τους– στην Ιστορία, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η αξέχαστη χορεύτρια και χορογράφος σχεδόν έχασε την όρασή της στην ηλικία των 20 ετών, μετά από διπλή αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, με αποτέλεσμα έκτοτε να διακρίνει μόνο τις σκιές. Παρόλα αυτά, συνέχισε ακάθεκτη να χορεύει, βρίσκοντας τον προσανατολισμό της χάρη στα φωτεινά σημάδια που διέθετε η σκηνή.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακόμη θυμούνται την καταπληκτική «Ζιζέλ» να προσελκύει το κοινό με τις φιγούρες της και να μπορεί στα 40 της να αιχμαλωτίζει τα βλέμματα χορεύοντας την περίφημη «Λίμνη των Κύκνων».

Από «prima ballerina» σε παθιασμένη χορογράφος

Η τελευταία της παράσταση ήταν το 1995, όταν η Αλόνσο ήταν πια 74 ετών. Κατόπιν εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη όσο και απαιτητική χορογράφο, που συνέχιζε να διδάσκει την τέχνη της μέχρι τα βαθιά της γεράματα.

Στην Κούβα, την οποία ουδέποτε θέλησε να εγκαταλείψει, παρά τις προτάσεις που είχε οι οποίες θα της χάριζαν πλούτη και δόξα στο εξωτερικό, η Αλόνσο είχε ιδρύσει μια ξεχωριστή σχολή στον κόσμο του μπαλέτου: την κουβανέζικη σχολή, η οποία συνδυάζει ρυθμούς και φυλετική καταγωγή.

Πάντα αεικίνητη και κομψή με το ροζ κραγιόν στα χείλη και τα βαμμένα μακριά νύχια, η οποία επαναλάμβανε ακούραστα κάθε κίνηση μέχρι να φτάσει στην τελειότητα, έστω κι αν δεν μπορούσε να δει τίποτα. «Εγώ χορεύω μέσα στο κεφάλι μου», συνήθιζε να λέει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This