Μία διαφορετική οπτική στη μεσαιωνική ιστορία της Μεγαλονήσου από τον Στέφανο Ευαγγελίδη

Must Read

Ο Στέφανος Ευαγγελίδης επιστρέφει με το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Ο Ισαάκιος και οι άλλοι. Τυχοδιώκτες στον θρόνο της Μεσαιωνικής Κύπρου» (Εκδόσεις Τσουκάτου).

Μια διαφορετική οπτική στη μεσαιωνική ιστορία της Μεγαλονήσου.

Πίσω από τις «κουρτίνες» της ιστορίας και μακριά από τη βασιλική λάμψη, ο συγγραφέας φωτίζει στιγμές έμειναν στο περιθώριο. Όπως σημειώνει και ο ίδιος «στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης δεν θα συναντήσει σπουδαίους βασιλιάδες ή ένδοξους στρατηλάτες».

Αν και η λάμψη τους βρίσκει τελικά θέση στο βιβλίο, ο συγγραφέας αποκαλύπτει πως κάποιοι τυχοδιώκτες, απατεώνες ακόμη και τρελοί κατάφεραν κάποια στιγμή να γίνουν αφέντες της Κύπρου.

«Ισαάκιος Κομνηνός, Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος, Φρειδερίκος Β΄καθώς και πρόσωπα της ελάσσονος ιστορίας, που άφησαν όμως το δικό τους σημάδι», παρουσιάζονται με γλαφυρότητα και συναρπαστική αφήγηση, με τέτοιο τρόπο που μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στον ιστορικό χρόνο σε τόπους όπως η Κύπρος, η Ιερουσαλήμ, το Βυζάντιο…

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Στέφανος Ευαγγελίδης γεννήθηκε το 1967 σε λόγια οικογένεια της Λευκωσίας. Ξεκίνησε να γράφει από πολύ μικρός ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση καθώς ο πατέρας του, Δημήτριος Ευαγγελίδης και ο παππούς του, Αριστόδημος Χαραλαμπίδης υπήρξαν επίσης συγγραφείς. Σπούδασε στη Νομική σχολή Αθηνών και άσκησε τη μαχόμενη δικηγορία για περισσότερα από 20 χρόνια. Η δικηγορική του ιδιότητα, η ενασχόληση του με το ποινικό δίκαιο και την παραβατική συμπεριφορά σε όλες τις εκφάνσεις, έστρεψαν το ενδιαφέρον του προς την εγκληματολογία και ειδικότερα προς τη γυναικεία εγκληματικότητα στην Κύπρο.

Καρπός της ενασχόλησης του με αυτόν τον τομέα υπήρξαν τα δύο πρώτα του βιβλία «Στυλιανή Χ.» και «Μήδειες και Κλυταιμνήστρες», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΑΡΜΙΔΑ.

Παθιασμένος με την ιστορική έρευνα, έχει στρέψει το ενδιαφέρον του και την έρευνα του σε δύο ιστορικές περιόδους της Κύπρου, τη Φραγκοκρατία και την παρουσία του Εβραϊκού στοιχείου στο νησί μέσα στους αιώνες. Η έρευνα του για τη Φραγκοκρατία τον οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου μυθιστορήματος του «Σεβαστιανός Ποδοκάθαρος», ενώ σκοπεύει σύντομα να εκδώσει σε βιβλίο τα πoρίσματα της έρευνας του σχετικά με την παρουσία των Εβραίων στην Κύπρο από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This