Το αλέτρι του γεωργού… σκόνταψε σε άγαλμα!

Must Read

Αντιμέτωπος με μια πρωτόγνωρη εικόνα ήρθε ένας 76χρονος αγρότης στη Λάρισα, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο χωράφι του εντόπισε ένα ακέφαλο γυναικείο άγαλμα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν προχθές, όταν ο άνδρας πήγε με το τρακτέρ στην έκταση που διατηρεί στην περιοχή Δολίχη Ελασσόνας και, κατά τη διάρκεια του οργώματος, διαπίστωσε πως το αλέτρι του είχε προσκρούσει σε κάτι. Στην αρχή και καθώς ήταν βράδυ και δεν μπορούσε να δει καλά στο σκοτάδι, το έβγαλε από το σημείο και το έβαλε στην άκρη. Τελικά, την επόμενη μέρα, διαπίστωσε ότι είχε βρει ένα ακέφαλο άγαλμα μήκους ενός μέτρου, που απεικονίζει μια γυναίκεια μορφή.

Ο ίδιος, μη γνωρίζοντας τι να κάνει το εύρημα αυτό, επικοινώνησε χωρίς δεύτερη σκέψη με τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και, λίγη ώρα αργότερα, το παρέλαβαν αρχαιολόγοι.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιοχής, Σταυρούλα Σδρόλια, ανέφερε πως η υπηρεσία θα προχωρήσει στην εξέταση του αγάλματος, ενώ για την υπόθεση ενημερώνεται και το υπουργείο Πολιτισμού. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το άγαλμα είναι ρωμαϊκής εποχής.

Περιγράφοντας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, πως βρήκε το άγαλμα ο 76χρονος είπε πως  «ήταν βράδυ, λίγο μετά τις 8, όργωνα το χωράφι και κάποια στιγμή το τρακτέρ δεν προχωρούσε.  Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας βράχος. Με πολύ κόπο μέσα στο σκοτάδι κατάφερα να τον βγάλω και το άφησα στην άκρη, χωρίς να γνωρίζω τι είναι. Την επομένη το πρωί, πήγα στο χωράφι να συνεχίσω το όργωμα και την σπορά, έσπειρα κριθάρι και τότε διαπίστωσα ότι δεν είναι ένας απλός βράχος αλλά ένα άγαλμα. Άμεσα, ενημέρωσα την αστυνομία και αυτή την αρχαιολογική υπηρεσία. Πήγαμε στο χωράφι, τους είπα πως το βρήκα, το πήραν και έφυγαν, αφού με ευχαρίστησαν».

Ο αδερφός του 76χρονου, Φώτης, σημείωσε πως «είναι η πρώτη φορά στα 40 χρόνια που καλλιεργούμε το χωράφι που βρήκαμε αρχαίο αντικείμενο». Το άγαλμα φυλάσσεται στις αποθήκες του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, όπου θα μελετηθεί από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, οι οποίοι θα κάνουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το εύρημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This