Σάββατο 19/6/2021

Η εξαιρετική θεατρική παράσταση «Ο Χρόνος Σταματά» επιστρέφει για 2η σεζόν

Τo σπουδαίο έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies «Ο Χρόνος Σταματά» επιστρέφει για 2η σεζόν, από τις 26 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στον Πίσω Χώρο του Θεάτρου Κάτω απ’ τη Γέφυρα (Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Ν. Φαλήρου).

Η παράσταση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση την προηγούμενη σεζόν και είναι προτεινόμενη για τρία θεατρικά βραβεία της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης (στις κατηγορίες καλύτερης παράστασης, ανδρικής ερμηνείας και γυναικείας ερμηνείας).

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό έργο, γεμάτο αιχμηρούς διαλόγους και χιούμορ, όπου η ιδέα του πολέμου «αιωρείται» σε όλη τη διάρκειά του, όπως και η κριτική που αυτό ασκεί στην κατευθυνόμενη δημοσιογραφία και στον ύποπτο ρόλο των εκδοτικών συγκροτημάτων, που τρέφονται από κάθε αναταραχή που –δυστυχώς– δεν ανιχνεύεται μόνο στις εμπόλεμες ζώνες.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Δαφνής, σε μετάφρασης Ελένης Ρεπούσκου, ενώ τους χαρακτήρες ερμηνεύουν οι Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Έλενα Τυρέα και Χριστίνα Σιώμου.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ρεμούνδος, Τυρέα, Κλάδης, Σιώμου

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Η Σάρα αναρρώνει μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στον πόλεμο στη Συρία, που κάλυπτε σαν φωτορεπόρτερ. Μαζί της ο Τζέιμς, ο σύντροφός της, πολεμικός ανταποκριτής του CNN, συγγραφέας και ακτιβιστής. 
Η επίσκεψη του 55χρονου Ρίτσαρντ, εκδότη και φίλου του Τζέιμς και μέντορα της Σάρας και της 25χρονης συντρόφου του, φωτίζει δύο εντελώς διαφορετικές στάσεις ζωής, εξαιρετικά αναγνωρίσιμες στην εποχή μας. Απ’ τη μια οι «ψαγμένοι» με ενοχές για έναν κόσμο που σπαράσσεται καθημερινά κι απ’ την άλλη οι «χαρούμενοι» που ονειρεύονται και κάνουν σχέδια για το μέλλον.

  • Παραστάσεις: Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7μ.μ.
  • Διάρκεια: 90 λεπτά
  • Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 10 ευρώ (για φοιτητές, ανέργους, υπερήλικες)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ